Fotoğraf ve haber: Ahmet Ünsal

Bugüne kadar çok az katılımla kutlanan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in memleketi Manisa’da beklenenin üzerinde katılımla Cumhuriyet meydanında coşkulu kutlamayla son buldu.

Manisa Emek Demokrasi ve Barış Platformu tarafından yürüyüş gerçekleştirildiği ve Mesir’im saçımı gerçekleşen Sultan Camii önünden hareket eden 1 Mayıs yürüyüş kortejine 7'den 70’e vatandaşlar yol boyunca evlerinin balkonlarından ellerindeki Türk Bayrakları ile coşkuya ortak oldu.

Manisa FK'nın kullandığı spor tesislerinin sözleşmesi iptal edildi Manisa FK'nın kullandığı spor tesislerinin sözleşmesi iptal edildi

KORTEJİN ÖNCÜLÜĞÜNÜ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK ÜSTLENDİ
 
Sultan Camii önünde başlayan yürüyüşe yüzlerce kişi katılım gösterdiği yürüyüşe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Mert Özkösemen, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Mehmet Arslan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları katıldı. Yürüyüşe katılanlar sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.


   
MUHTEŞEM KUTLAMA CUMHURİYET MEYDANIN GERÇEKLEŞTİ
 
 Bir grup ise Filistin’e destek vermek için Filistin bayrağı taşıdı. Cumhuriyet Meydanı’nda emniyet tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meydanı dolduranlar 1 Mayıs başta olmak üzere çalışırken hayatını kaybeden emekçiler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Platform tarafından 1 Mayıs’ın önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı. Çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekildi.

Editör: İclal Çiçek