Asayiş

1,6 milyonluk vurgun! Manisa Büyükşehir'in adını kullanmışlar

İzmir'de gerçekleşen dolandırıcılık olayında, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin adı kullanılarak bir iş yerinden 1 milyon 600 bin TL'lik temizlik malzemesi alındı.

Abone Ol

Konak ilçesinde temizlik malzemeleri toptancısı olarak çalışan Ferhat Akyol, 6 Eylül’de bir telefon aldı. Arayan kişi, kendisini Manisa Büyükşehir Belediyesi Tedarik Daire Başkanı F.B. olarak tanıtarak, depremzedelere gönderilmek üzere temizlik malzemesi talepleri olduğunu belirtti.

İNDİRİM YAPILDI, ÖDEME ALINMADI 

Akyol, şüpheli kişinin ürünlerin depremzedelere gönderileceğini söylemesi üzerine indirim yaptıklarını, ancak 15 gün geçmesine rağmen ödemeyi alamadıklarını ifade etti.

Belediye yetkililerinin, son dönemde isimlerinin bu tür dolandırıcılıklarda kullanıldığını belirttiğini aktaran Akyol, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polis, şüphelilerin yakalanması için soruşturma başlattı.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM İÇİN ALIYORUZ DEMİŞLER

Akyol, 2 TIR dolusu malzemenin Mersin'e gönderildiğini belirterek şunları söyledi: "Manisa Büyükşehir Belediyesi adına deprem bölgesine yardım amaçlı bir ürün talepleri olduğunu söylediler. Bu ürünlerle ilgili hazırlanan fiyat çalışmaları bize getirildi. İlgili formu tedarikçi firma olarak kaşeleyip imzaladık. Ürünler Sakarya'daki bayiden Mersin'e gönderildi, ancak ödeme yapılmadı."

Akyol, 15 gün boyunca ödeme alamadıklarını ve durumdan şüphelendiklerini ifade etti: "Belediyeyi aradık ve gerçek bu görüşme ile ortaya çıktı. Kurumdaki daire başkanı, isminin birkaç dolandırıcılık olayında kullanıldığını ve son 10 gün içinde benzer olaylar yaşandığını söyledi. Mağdur olduk. Depremzedelere yardım göndereceklerini söyledikleri için indirim yaptık. Şüphelilerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz."