Politika

AK Parti'de il başkanı kim olsun söylentisi

Ak Parti'de kongre süreci başlıyor.  Eski il başkanlarından, partinin tanınan ismi Dursun Ali Yıldız kolları sıvadı. Mevcut başkan Salih Hızlı'nın da yeniden aday olması bekleniyor. Öte yandan "iyiler" adıyla kurulan WhatsApp grubunda konu gündeme gelince ortalık karıştı.

Abone Ol

HABER: MURAT YALÇIN 

AK Parti'de Eylül ayında ilçe kongreleri, yıl sonuna kadar da il kongresinin yapılması planlanıyor.  Mevcut Başkan Salih Hızlı'nın genel merkezin de onayı alındıktan sonra yeniden aday olması bekleniyor. Son günlerde parti içindeki hareketlilik ise dikkat çekiyor. 

ÇERÇİ, YILDIZ VE SOLMAZ AYNI KAREDE

Eski il başkanlarından partinin tanınan ve bilinen ismi Dursun Ali Yıldız'ın da il başkanı olabilmek için kolları sıvadığı iddia edildi. 

Gazeteci Hüsamettin Edebali bu konuyu programında gündeme getirdi. Edebali, bir de çekilen fotoğraftan bahsetti. 
Fotoğraf karesinde Yunusemre eski Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, partinin önemli isimlerinden Hayrullah Solmaz da yer alıyor. 

İddiaya göre Dursan Ali Yıldız'a parti içinden bir çok isim destek veriyor. 

Öte yandan bugün "İyiler" adı altında gazetecilerin de yer aldığı bir WhatsApp grubu kuruldu.  Grubu kimin kurduğu bilinmezken Dursun Ali Yıldız'ın il başkanlığı adaylığı için nabız yoklandığı görüldü.  Söz konusu fotoğraf grupta paylaşıldı. Daha sonra gruptaki kişi sayısının azaltılması ve bir çok kişinin gruptan çıkarılması dikkat çekti.