Politika

Ak Parti'den bir yıldır devam eden soykırıma karşı tek ses: "İsrail durdurulmalıdır"

Ak Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail-Filistin Savaşı'nın yıldönümünde 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti Manisa İl Başkanı Salih Hızlı, "Bir yılın içinde 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil İsrail'in acımasız ve insanlık dışı saldırılarında şehit düştü" dedi. Hızlı, "tüm gücümüzle haykırıyoruz: İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir” şeklinde konuştu.

Abone Ol

Açıklamada, İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıların ve soykırımın detayları paylaşıldı. Ak Parti Manisa il başkanı Hızlı, “Bugün, İsrail’in Filistin’e yönelik başlattığı insanlık dışı saldırının birinci yılında bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle, Filistin halkının maruz kaldığı zulmü bir kez daha güçlü bir şekilde kabul etmediğimizi ve Filistin davasını savunmaya devam edeceğimizi tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hızlı, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının uluslararası hukuku hiçe sayarak büyük bir insanlık suçuna imza attığını vurguladı. “İşlediği soykırım suçunun üzerini örtmek için 7 Ekim’i bahane etmektedir” diyen Hızlı, 7 Ekim tarihinin meselenin sıfır noktası gibi ele alınmasının kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtti.

Hızlı, “77 yıllık bir işgal, zulüm ve katliam tarihinden bahsediyoruz. Bugün 17 binden fazla çocuk, 11 binden fazla kadın olmak üzere 42 binden fazla masum Filistinli sivil, İsrail’in acımasız saldırılarında şehit olmuştur” dedi. Hızlı, uluslararası kurumların bu insanlık dışı durumu durdurmak için yeterli çaba sarf etmediğini, Batılı devletlerin ise İsrail’i kınama cesaretini bile gösteremediğini kaydetti.

“İsrail, 1930’ların Nazi Almanyası’ndan farksızdır” diyen Hızlı, İsrail’in durdurulmadığı takdirde bölgenin ateşe atılacağı uyarısında bulundu. “Bu nedenle tüm gücümüzle haykırıyoruz: İsrail durdurulmalıdır! Netanyahu hesap vermelidir!” şeklinde konuştu.

Açıklamada, Türkiye’nin Filistin halkının yanında durduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Filistin’in haklı davasını savunmaya devam edeceği belirtildi. Hızlı, “Filistin, sadece bir coğrafi bölge ya da bir halkın mücadelesi değildir; Filistin, tüm insanlığın vicdan davasıdır” ifadesini kullandı.

Açıklama, katılımcılara teşekkür edilerek sonlandırıldı.