Ekonomi

Altın alacaklar dikkat! Düşüşe geçti

Altın fiyatları hafta sonunda kırmızı ve aşağı yönlü grafik çiziyor. Dün 2 bin 500 lira seviyesine dayanan altın fiyatları bugün 2 bin 451 TL'ye geriledi. İşte, 22 Haziran 2024 spot piyasada altın fiyatları.....

Abone Ol

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlenmesine karşın karışık seyrediyor.

ABD'de açıklanan veriler, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimine gideceğine yönelik beklentileri desteklerken, Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinden, bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin daha fazla ipuçları aranıyor.

Ülkede açıklanan veriler tüketici harcamalarındaki yavaşlamaya işaret ederken, enflasyon baskılarının hafiflediği ve işsizliğin arttığı bir ortamda Fed'in yakın zamanda faiz indirimine başlama ihtimalinin artabileceğine yönelik beklentiler yükseldi.

Analistler, faiz indiriminin zamanlaması veya kapsamına ilişkin kararın gelecek ekonomik verilere bağlı olacağını belirtti.

Bugün, yurt içinde tüketici güven endeksi ve bütçe dengesi, yurt dışında ise BoE'nin faiz kararı, ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, konut başlangıçları ve inşaat izinleri, Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 350 ve 2 bin 400 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 340 ve 2 bin 320 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

ALTIN FİYATLARINDA GERİLEME

Gram altın bir önceki kapanışı 2 bin 498 liradan yaparken; 22 Haziran günü 2 bin 451 TL'ye geriledi.  

Peki, çeyrek ve yarım altın fiyatları ne kadar oldu İşte, 22 Haziran 2024 spot piyasada altın fiyatları....

Çeyrek altın 4.093 lira

Yarım altın 8.179 lira

Cumhuriyet altını 16.309 lira

Ons altın 2.322 dolardan işlem görüyor.