Ekonomi

Altın fiyatlarında dalgalanma: Gram bugün ne kadar oldu?

Haftaya başarılı bir yükselişle başlayan altın fiyatları Çarşamba günü aynı ivmeyi koruyamadı ve ufak da olsa bir düşüş yaşadı. Gram altın bugün 2.654 TL'den çeyrek altın ise 4.400 TL'den işlem görüyor. Bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi sonrası gözler faiz indirimi için Fed'e dönerken, indirim beklentisinin altın fiyatlarına olumlu bir şekilde yansıma ihtimali ele alınıyor. İşte, 14 Ağustos 2024 spot piyasada altın fiyatları....

Abone Ol

Küresel piyasalar, ABD'de açıklanacak enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edileceği haftaya pozitif seyirle başladı.

Resesyon endişelerinin abartıldığına dair artan beklentilerle küresel piyasalarda geçen hafta görülen toparlanma haftanın ilk işlem gününde de devam ederken, ABD'de açıklanacak enflasyon verisi piyasaların odağına yerleşti.

Analistler, ülkede açıklanacak enflasyon verisinin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bundan sonraki politikalarına ilişkin ipucu verebileceğini belirterek, verinin piyasaların yönü üzerinde de belirleyici olabileceğini söyledi.

Fed yetkililerinin açıklamaları da takip edilirken, Boston Fed Başkanı Susan Collins enflasyonun, güçlü bir iş gücü piyasası ortamında aşağı yönlü seyrini sürdürmesi halinde bankanın yakında faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğini ifade etti.

Fed'in eylüldeki toplantısından önce ellerinde daha fazla verinin olacağını aktaran Collins, bunun önüne geçmek istemediğini kaydetti. Ayrıca Collins, ekonominin sağlam iş gücü piyasasını koruması gerektiğini düşündüğü bir hızla büyüdüğünü belirtti. Peki, tüm bu gelişmeler altın fiyatlarını nasıl etkiledi? İşte, 14 Ağustos 2024 spot piyasada altın fiyatları...

Gram altın 2.654 lira

Çeyrek altın 4.400 lira

Yarım altın 8.791 lira

Cumhuriyet altını 17.530 lira

Ons altın 2.461 dolardan işlem görüyor.