Genel

Batı'nın ifade özgürlüğü de bu! İfadeye çağırdılar

Almanya'da yaşayan Elmas Kazdal isimli Türk vatandaşı, sosyal medyada Filistin'e destek veren paylaşımı gerekçe gösterilerek ifade vermeye çağırıldı. Odatv'ye konuşan Kazdal, "Almanya`nın bu yaptığı iki yüzlülüktür. Buradan bir ceza çıkarsa bu Alman demokrasisinin ayıbı olur" dedi.

Abone Ol

Almanya'nın Dannstadt kentinde yaşayan Elmas Kazdal sosyal medyada hesabından İsrail zulmüne karşı Filistin halkının mücadelesine destek veren bir paylaşımda bulundu. Kazdal paylaşımının ardından savcılık tarafından ifade vermesi için çağırıldı. Filistin'e destek veren paylaşımları gerekçe gösterilen Kazdal Odatv'ye konuştu.
"Öncelikle ilginiz için size ve Odatv'ye çok teşekkür ederim" diyen Kazdal, İsrail'in insanlık dışı saldırılarında Alman Hükümetinin baştan beri gösterdiği tavır ve İsrail politikasını bildiği için olanlara şaşırmadığını ifade etti.
"ALMANYA'NIN YAPTIĞI İKİ YÜZLÜLÜKTÜR"
Kazdal ifadeye çağırılması ile ilgili şunları söyledi:
"Yarın kendilerine de söyleyeceğim. Benim paylaştığım düşüncelerim ifade özgürlüğü kapsamındadır. Her fırsatta dünyaya ifade özgürlüğü, düşünce özgürlüğü dersi vermeye kalkan Almanya`nın bu yaptığı iki yüzlülüktür, çifte standarttır.
Buradan bir ceza çıkar mı? Umuyorum çıkmaz. Çıkarsa bu Almanya’nın, Alman demokrasisinin ayıbı olur.
Alman kamuoyu da Almanya`nın bu tavrına razı değil. Devleti temsil eden polis ile Almanya'nın İsrail politikalarını kabul etmeyen, sorgulayan halkı sokaklarda karşı karşıya geliyor."
Kaynak: odatv