Arşiv

Burada 1 yıl sonra dünya devi araba üretecek

Çinli otomotiv devi BYD’nin Manisa’da yatırım kararı alması tüm dünyada büyük yankı uyandırmıştı.  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dün Manisa’ya gelerek alanda incelemelerde bulundu. Kısa sürede fabrikanın inşaatının tamamlanması ve 1,5 yıl içinde  fabrikanın üretime başlaması hedefleniyor.

Abone Ol

Manisa’yı otomotivde önemli bir üs haline getirecek olan BYD, yakında temel atacak. Fabrikanın kurulacağı alanda ise her şey hazır.   
Dün Manisa’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, BYD’ye tahsis edilen bölgeyi inceledi. OSB Başkanı Sait Türek, OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran’dan Bakan Kacır’a bir brifing verdi. BYD’nin 1 milyar dolarlık yatırım yapacağı alanında incelemelerde bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, oldukça umutlu konuştu.

BAKANI VALİ ÜNLÜ-OSB BAŞKANI TÜREK BİLGİLENDİRDİ

Alana gelen bakan Kacır’ı, Manisa Valisi Enver Ünlü, Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, OSB Bölge Müdürü Funda Karaboran,Manisa Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Üçbaş, Manisa KOSGEB İl Müdürü Oğuz Kılınç, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Temsilcisi Cansu Uyar karşıladı.

Manisa’da hayata geçecek olan 1 milyar dolarlık yatırıma dikkat çeken Bakan Kacır, “Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda imzaladığımız yatırım anlaşması doğrultusunda BYD 1 milyar dolar büyüklüğünde yatırım gerçekleştirerek yıllık 150 bin elektrikli araç üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisini ve yeşil teknolojilere yönelik ar-ge merkezini Manisa’da kuracak. Kritik bileşenleri üretim ve tedariği dahil elektrikli araç üretimindeki farklı süreçleri içeren yüksek katma değerli bu yatırımla BYD; elektrikli araçları ülkemizde üretecek, başta Avrupa pazarları olmak üzere dünyaya ihraç edecek. Doğrudan 5 bin kişiye, oluşturacağı değer zinciriyle 25 bine yakın vatandaşımıza istihdam sağlayacak bu yatırımın Manisa’mıza, ülkemize, milletimize, sektörümüze hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Manisa sanayiine sınıf atlatacak bu yatırımdan dolayı bizler ziyadesiyle heyecanlı ve mutluyuz. BYD firmasının de bu heyecanımızı paylaştığını her fırsatta müşahede ediyoruz. Kendilerinde yatırımı bir an önce tamamlayarak üretime geçmek için güçlü bir irade görüyoruz. Gerek Çin’de gerek Dünya’nın farklı ülkelerinde bugüne kadar gerçekleştirdikleri yatırımlarda bir – bir buçuk yıl gibi rekor olarak tarif edilebilecek sürelerde üretime geçtiler. Aynı performansı Manisa’daki üretim tesisinin devreye alınması için de sergileyeceklerinin sözünü Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurunda verdiler. Türk otomotiv sanayi için yeni bir dönemin kapılarını aralayan bu yatırımla beraber Manisa artık daha güçlü şekilde yüksek teknolojili üretimle anılmaya başlayacak. Yatırım olgunlaştıkça, otomotiv yan sanayimiz başta olmak üzere otomotiv sektörüyle güçlü tedarik bağlantıları bulunan farklı sektörlerde yeni yatırımların kapılarını aralayacak. Elverişli konumu, güçlü lojistik bağlantıları, nitelikli insan kaynağıyla yatırımcıların ihtiyaçlarına cevap sunan tarihi bir yatırımı Manisa’mıza, Türkiye’mize kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.