ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BESLENME

  ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BESLENME Okulların açılmasıyla birlikte ailelerde okul telaşı, öğrencileri de okul heyecanı sardı. Uzun bir tatilden sonra çocuğunuzun derslerine odaklanması ve dikkatli bir şekilde derslerini dinlemesi bir nevi yedi

Abone Ol

 

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ İÇİN BESLENME

Okulların açılmasıyla birlikte ailelerde okul telaşı, öğrencileri de okul heyecanı sardı. Uzun bir tatilden sonra çocuğunuzun derslerine odaklanması ve dikkatli bir şekilde derslerini dinlemesi bir nevi yediklerinden de geçiyor. Peki siz okul döneminde çocuğunuzu nasıl beslemeli ve okula ne gibi besinler götürmesine izin vermelisiniz?

Zengin bir kahvaltıyla çocuğunuzun güne başlaması , güne pozitif başlamasını ve beyinsel fonksiyonların daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tabi ki bu zengin kahvaltıdan kastım tıka basa doyurarak ve bol şekerli kahvaltı yaptırarak okula göndermek değil. Unutmayın ki bol şekerli bir kahvaltıdan sonra kan şekeri yükseleceği için sonrasında uyku hali gelecektir. Kahvaltıya yerleştireceğiniz peynir, yumurta, zeytin, domates, salatalık, yeşillik ve yaklaşık 1 yemek kaşığı bal/pekmez/ev yapımı reçel tercih edebilirsiniz.

Okula götüreceği beslenme çantasına çikolata bisküvi şekerleme tarzı yiyecekleri koymak yerine;  kuru meyve, taze meyve, kuru yemiş ve süt koymanız hem sağlıklı beslenmesine yardımcı olacağı gibi hem de şeker ihtiyacını karşılayacaktır.

Okulda yiyeceği şekerleme, çikolata, gofret, kremalı bisküvi gibi atıştırmalıklar daha çabuk acıkıp yine hızlı bir şekilde doymaya yönlendireceği için bir sonraki seçimi de sağlıksız bir atıştırmalık olacağını unutmayın.

Dışarıdan alacağınız hazır meyve suların içinde katkı maddesinin bulunmasının yanı sıra aynı zamanda hiçbir besleyici özelliği de yoktur. Kendinizin evde hazırlayacağı doğal meyve sularını haftada bir kere tüketmeleri onların büyümesine katkı sağlayacaktır. 

Eğer çocuğunuz uzun süre okulda kalacaksa (yaklaşık 5-6 saat kadar) beslenme çantasına evde yaptığınız tostun yanına ayran içmesi onun o an yiyebileceği  en sağlıklı atıştırmalıktır.

Akşam yemeğinde evdeki büyükler ne kadar az yemek ayırt edip, ne kadar çok sağlıklı beslenirse çocuğunuz da bunu normal görerek büyüyor ve sağlıklı bir şekilde yol alıyor. Yani bir nevi kendiniz sağlıklı beslenerek çocuklarınız için de büyük bir adım atmış oluyorsunuz.

Unutmayın ki çocuğunuzun ilerde hastalıklardan kurtulması şu an sizin elinizde. Beslenmesine ne kadar dikkat ederseniz ilerde kalp hastalıkları, diyabet, obezite, kansere yakalanma riski o kadar azalacaktır.

Beslenme çantasına koyabileceğiniz atıştırmalıklar;

1 porsiyon taze meyve + 1 paket süt

1 adet kuru incir + 10 adet badem + 1 paket süt

4 adet yulaflı bisküvi + 1 paket süt

3 adet gün kurusu + 2 adet ceviz + 1 paket süt

Evde hazırlanmış kaşarlı tost + 1 paket ayran

1 paket süt + 1 adet elmayla yapılan elma cipsi  (elmaları ince ince dilimledikten sonra,limon ve tarçın sürüp fırınlayabilirsiniz)