Ferdi Zeyrek OSB kavşağının açılışına Cengiz Ergün’ü çağırır mı?

Abone Ol

Soruyla başlayalım analize…

Evet. Ferdi Zeyrek OSB kavşağının açılışına Cengiz Ergün’ü çağırır mı? Davet eder mi? Ferdi Zeyrek’te bu feraset var mı? 

Aslında cevabı biz sormadan Ferdi Zeyrek verdi biliyor musunuz? Ve çok şaşırdım. Çünkü çok zamandır siyasette bu tür yaklaşımlara pek şahit olmamıştım.

Biraz geçmişe gidelim. En azından benim mesleki dönemimdeki geçmişe…

Bülent Kar 2004 yılında Ak Parti’den aday olup belediye başkanı seçilmişti. Kar döneminde önemli hizmetlere imza atıldı. Ak Parti’nin gücünü koruyup hatta artırdığı bu dönemin sonunda yani 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde, Cengiz Ergün MHP’nin adayı olarak ilan edilmişti. Manisa öyle bir seçime sahne oldu ki, dedikodular, iddialar adeta havada uçuştu.

Bir anı anlatayım. Seçimlere birkaç hafta var. Adaylar mahalle mahalle, ev ev çalışıyor. Bülent Kar belediyede bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı bitişi belediyeden çıkıp büroma yürürken telefonum çaldı. Arayan Manisa’nın önde gelen bir ismiydi. Bülent Kar’ın az önce polis eşliğinde karakola götürüldüğünü söylüyordu.

Az önce Bülent Bey’in yanında olduğumu anlattıysam da inanmadı.

Fısıltı gazetesine inanmıştı.

Bülent Kar’la ilgili seçim boyunca benzer çok şey söylendi. Nihayetinde bu söylentiler doğru değildi ama Bülent Kar’a oy kaybettirdi. Seçimler bitti Manisa’da Ergün dönemi başladı.  

İlk basına yansıyan Kar döneminde ödendiği iddia edilen çerez paralarıydı.

Çokça konuşuldu.

Filmi hızlandıralım. 31 Mart yerel seçimlerinde, 2009 yılından bu yana üç dönemdir belediye başkanı olan Cengiz Ergün dördüncü kez göreve talip oldu. Bu kez rakibi 2014 ve 2019 seçimlerine kıyasla daha dişliydi. Ki bunu seçime 1 ay kala artık net bir şekilde görebiliyorduk. CHP’nin adayı Ferdi Zeyrek, Cengiz Ergün gibi bir isim karşısında kazanmak bir yana rekor oya doğru gidiyordu.

Öyle de oldu. Ferdi Zeyrek 500 bini aşkın bir oyla başkan seçildi.

Ve devir teslim töreninde Cengiz Ergün, Zeyrek’in kulağına bir şeyler fısıldadı. Bu görüntü merak uyandırmıştı. Seçim boyunca birçok kez karşılıklı sert söylemlerle birbirlerini eleştiren iki siyasetçi, fısır fısır ne konuşuyor olabilirdi.  

Çok geçmeden o da ortaya çıkmıştı. Ergün, Zeyrek’e çevresindeki bazı isimler için dikkatli olmasını tavsiye etmişti.

Sonra ne mi oldu?

Beklendiği gibi ikili arasında soğuk bir diyalog süreci başladı. Açılan davalar, Ergün dönemiyle ilgili ortaya atılan iddialar falan derken dikkat çeken bir meblağ kamuoyuna açıklandı.

Ergün dönemine ait çerez faturasının kamuoyuyla paylaşılması çok manidardı. Sanki Cengiz Ergün’e, Bülent Kar’a yapılanlar hatırlatılmak istenmişti. En azından ben öyle algıladım.

Bundan sonraki kısım hepimizin malumu. Kavga daha çok Manisa FK üzerinden devam etti. Bu konuda da yeri gelmişken bir parantez açalım.

Gönül ister ki Manisa’nın tek bir takımı olsun, herkes de onu desteklesin. Ama bu Manisa’da mümkün olmadı. Manisaspor siyasi ve menfaat çatışmalarının tam ortasında eriyip giderken Manisa FK kuruldu.  

Seçimlerden sonra işler değişti. Cengiz Ergün ile Manisa FK arasındaki bağ koptu gibi. Ferdi Zeyrek’in Manisa FK’ya olan bakış açısı zaten olumsuz. Kulüple Zeyrek başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi arasındaki gergin süreci bilmeyen yok.  

Derken Ak Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, iyi niyetle Zeyrek ve Manisa FK yönetimi arasındaki sorunu çözmek için devreye girdi. Sonuç itibarıyla 1.Ligde mücadele eden kulübün elde ettiği bu kazanımı kaybetmemesi noktasında çaba sarf edildi. Ancak sonuç alınamadı. Çünkü çözümü paraya dayalı bir problem bu. Umarım bundan sonra her ne yaşanacaksa uzlaşmayla son bulur.

Gelelim asıl meseleye… Seçim öncesi ve seçim sonrası olanlara rağmen Ferdi Zeyrek, yapımında son aşamaya gelinen OSB kavşağının açılışına Cengiz Ergün’ü çağırır mı? Bu soruyu sormaya bile gerek duymadığımız için soran da olmadı. Ancak samimi bir cevap gelince soru kendiliğinden ortaya çıkmış oldu.   

Ferdi Zeyrek seçildikten sonra Cengiz Ergün döneminde temeli atılan iki projeyi devam ettireceğini söylemişti. Bunlardan biri Spilkent diğeri ise OSB kavşağı projesiydi.

Kavşağın açılışı 29 Ekim’de yapılacak.

Ve temeli Cengiz Ergün döneminde atıldığı için Ferdi Zeyrek özel kalemine Ergün’ün açılışa çağrılması talimatını veriyor. Sonuç nedir, Ergün gelir mi bilmiyorum.  

Bunlar güzel hareketler. Her şeye rağmen, açılan davalara ve karşılıklı kırgınlıklara rağmen Ergün’ün açılışa davet edilmesi ya da edilecek olması vefalı bir davranış.

Bu davranış Ferdi Zeyrek’e hiçbir şey kaybettirmez, aksine çok şey kazandırır.

Ergün de açılışa katılırsa bu olgunluğa aynı olgunlukta karşılık vermiş olacaktır.