Asayiş

Gebze'de hayvan katliamı: Çöp torbalarından çok sayıda kedi ve köpek çıktı!

Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir hayvan rehabilitasyon merkezinde çöp torbaları içinde çok sayıda kedi ve köpek ölü olarak bulundu. Hayvanların zehirli iğneyle öldüğü iddia edildi. Gebze Belediyesi, olayın ilgililerinin açığa alındığını bildirdi. Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız.” açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Ak Partili Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga " ilaçla" öldürüldü.

Hayvan katliamına ilişkin Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Sürecin başından sonuna kadar kurum içinde ya da dışarıda hepimizi derinden sarsan bu görüntülere sebep olan herkese hesabını soracağız" açıklaması yaptı.

Hayvanların öldüğünü öğrenen yaşam hakkı savunucuları, merkeze gelerek eylem yaptı. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı olay ile ilgili soruşturma başlatılırken, jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaptı. Hayvanların arasında bulunan iğne ve ilaç şişelerine delil olarak el konulurken, çöp konteynerleri üzerinde parmak izi taraması yapıldı.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, görüntülerin kendisini de üzdüğünü ve konuyla ilgili gerekli soruşturmaların başlatıldığını söyledi. Büyükgöz, Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğüne bağlı rehabilitasyon merkezinin 5199 sayılı kanunun revize edilmesinden önce geçici bakım merkezi olarak kurulduğunu aktardı.

Büyükgöz, buna göre merkezde endoskopi, DR sistem röntgen, hemogram, ultrason, yoğun bakım kabinleri, hastalık tanı kitleri, etüv, mikroskop ve daha bir çok ekipman ve uzman veteriner hekimlerin gözetiminde hizmet ürettiklerini dile getirerek, tüm bu hizmetleri gerçekleştirirken tek amaçlarının ilçeyi daha yaşanılır bir hale getirmek olduğunu ifade etti.