Haberler

Görme engelli Fatih Türkiye Şampiyonu

Denizli ilinde 8, 13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası'na Manisa Görme Engelliler Spor Kulübü kalabalık bir takım ile katıldı. Takımın en genç sporcusu olan 2015 doğumlu Fatih Veliler hem gençler kategorisinde hem de 1500 UKD altı kategoride yarışarak dokuz maçından altısını alıp iki kategoride de Türkiye ikincisi oldu.

Abone Ol

Haber: Ahmet ÜNSAL

Minikler kategorisi bulunmamasına rağmen: minik Fatih kendinden yaşça büyük usta satranççılarla yaptığı müsabakaların altısını kazanarak ülkemizin en minik Türkiye şampiyonu olma unvanını elde etti.

Kulüp başkanı Mehmet Göktaş: görme engelli minik sporcusunun Türkiye çapında elde ettiği bu başarısını kutlayarak, ailesine ve kendisini yetiştiren hocalarına teşekkür etti.

Başkan Göktaş, “Minik sporcumuza gerekli desteğin verilmesi halinde, Fatih'in ileride dünya çapında bir sporcu olacağına inanıyorum. Özellikle yerel yöneticilerimizden Fatih'in gelişmesi için destek istiyoruz” dedi.  

Başkan Göktaş, Fatih'in bugünden babası yaşındaki abilerini, ablalarını kolaylıkla yenebildiğini söyleyerek: “Bu sporcumuzu kazanalım, kaybolmasın, yeteneklerinden ülkemiz yararlansın. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanımızdan Fatih için tekrar destek istiyorum” diye konuştu. 

Spor Kulübü'nde çeşitli kursların yanında Satranç kursunun da en kısa sürede başlayacağını söyleyen başkan Mehmet Göktaş, genç görme engellileri de spor kulübüne davet etti.