HERKES ÖLDÜRÜR SEVDİĞİNİ

Abone Ol

Balerinin ne yaptığı belli..

Sürtükler!

Çürükler!

Kadın mıdır kız mıdır?

Çapulcular!

Hain bunlar, terörist bunlar…

Saymakla bitmez.

Bunlar çok ama çok ağır laflar. Mahallenizde birine söylediğinizi düşünsenize, neler olur.

Dilruba Y. basit bir sokak röportajı sebebiyle kapalı cezaevinde. Bu durum asla hukuki değil, büyük ihtimalle para cezası bile gerektirmez. Kullandığı “aptal” kelimesi için sadece hoş değil diyebilirsiniz o kadar. Tutukluluğunun hiçbir yasal dayanağı yok.

Tutukluluğuna gösterilen sebep “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek”. Aynı mantıktan ilerlersek yazımın girişindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait sözlere ne demeli? Ayıp ediyorsun mu? Bu bile sabaha karşı evimden alınmama yol açabilir.

Sindirme, korkutma, baskı işin başka tarafı. Bu duruma yol açanlar da kraldan çok kralcılar bana kalırsa. Onlar toplumu kabak gibi ikiye ayırarak hepimizi kin ve düşmanlığa sevk etmeye çalışıyorlar asıl. Mesela işi bambaşka şeyler yapmasını gerektirirken her durumu saraya yaranma fırsatı olarak gören RTÜK başkanı. Sokak röportajı avını da başlatan kendisidir.

Çıt çıkmayacak mı? Hepimizi susturacak mısınız?

Dilruba Y.’nin davası 3 Eylül de görülecek, suçsuz sıradan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını haksız yere aylarca cezaevinde tutmak ne demek? Ve bildiğimiz kadarıyla kalbi delik, yani ciddi sağlık sorunları var. Mental sorunları var diye milyonlarca dolar kara para aklayanların, üstelik adli tatilde atar topar serbest bırakıldığı ülkede suçsuz bir kadına yapılan vicdana da sığmıyor.

Medeni dünyada tüm siyasilere en ağır hakaretler edilir. Çünkü orantısız bir şekilde güç siyasetçilerdedir. Halkın da elinde bir tek bunun olduğu düşünülür. Ki Dilruba Y. bunu da yapmadı.

Gelin size bu durumun ne denli iki yüzlülük, ne denli büyük haksızlık olduğuna somut bir şekide bakalım.

Yer Batman, yine bir sokak röportajı, konuşan kişi Hizbullahçı olduğunu söylüyor. İzlemek isteyenler için linkini aşağıya bırakacağım. ben birkaç cümlesini yazacağım yeterli olur sanırım.

-    Erdoğan’a dokunsunlar onların kafalarını keseceğiz. Biz cihata hazırız.

-    Şeyh Sait’i kim astı? Bu kürtlerde azıcık şeref olsa onları destekler mi?

-    “Barış Atay” için; O köpek oğlu köpek cemaatleri tarikatları kapatacakmış. Sen hele bir dokun senin her yerini keseceğim. Zaten onu Batman’da görsem kafasını da keseceğim.

Daha neler neler.. Bu adam yükselen kamuoyu tepkisiyle gözaltına alındı ve derhal serbest bırakıldı.

Ama Dilruba Y. aylarca kapalı cezaevinde duruşmasını bekleyecek. Tamamen keyfi, tamamen hukuksuzluk, despotluk.

Bu ülkenin vatandaşları sizin marabanız da değil, siz de kral değilsiniz. Herkesi mi içeri atacaksınız? Bu haksızlıklara ses çıkarmayan, karşı çıkmayan ister muhalif, ister AKP’li herkes bilmelidir ki gün gelecek siz de bu gibi hukuksuzlukla karşılaşacaksınız. Bu uyarılarımı Gülen Cemaati için de, Suriye politikaları içinde bugün ah vah ettiğiniz neredeyse her şey için yapmıştım. Benimle birlikte bir çok ülkesini seven vatandaşlar, yazarlar da yapmıştı. Hatta kurumsal olarak muhalefet partileri yapmıyorken dahi.

Bize kulak asmıyorsunuz bari çok sevip saydığınızı söylediğiniz Osmanlı padişahlarının en büyüğü Fatih Sultan Mehmet’e kulak verin;

“Akıl ve ahlak öldüğünde, millet bölünür. Kadıyı satın aldığın gün, adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün, devlet de ölür.”

Oscar Wilde’ın şiirinden aldığım yazımın başlığı ne alaka diyenler olmuştur, açıklayayım. Bugün bu hukuksuzlukları yapanların devleti en çok sevdiğini söyleyenler olması ne ironi değil mi?

Dilruba Y.’yi derhal serbest bırakın.

KASAP RÖPORTAJINI İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN: https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/sokak-roportajinda-dehset-veren-sozler-biz-hizbullahciyiz-onlarin-kafalarini-keseriz-2065975