Asayiş

İki mahallede kentsel dönüşüm tepkisi

Şehzadeler Belediyesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının orak hazırladığı kentsel dönüşüm hamlesi 2022 yılının şubat ayında başlamıştı. İshakçelebi ve Kocatepe mahallerini kapsayan çalışmalar hedeflenen hızda ilerlemeyince mahalleli ayaklandı.

Abone Ol

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 365 dönümlük alanda 2 bin 300 konutu kapsayan kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 605 konut ve 54 ticari alan inşaatı için çalışmalar 2022 yılında başlamıştı. Kasım 2024’te teslim edilmesi beklenen konutların bu süre zarfında bitmesi mümkün görünmüyor.

Bu durum mahalle sakinlerinin tepkisini çekiyor. Bir toplantı yapan mahalle sakinleri, yetkililere seslendi. Aylık ödenen 3 bin 750 TL’lik kira yardımının oldukça düşük olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri, ödedikleri kiraların her geçen daha ağır bir masraf haline geldiğini vurguladılar.

Yıkımın başlamasının ardından yukarıda kalan evlerin yol ve ulaşım sorunu yaşadığını hatırlatan mahalleli, bakanlık ve belediyenin ağır giden çalışmalar nedeniyle harekete geçmesini istedi.

BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPACAKLAR

Seslerini duyurmaya kararlı olan İshak Çelebi ve Kocatepe Mahallesi sakinleri çarşamba günü saat 09.30'da belediye önünde basın açıklaması yapacak. Vatandaşlar,i kasım 2024’te teslim sözü verilen konutların şuana kadar yüzde 10 seviyelerinde olduğunu iddia ederek bir an evvel çözüm istediler.