İleri zekalı Dilruba!

Abone Ol

Dilruba Kayserilioğlu’nun sokak röportajı sırasında Ak Parti seçmeniyle ilgili söyledikleri malumunuz. Ardından tutuklanması ve sonrasında serbest bırakılması da malumunuz. Ancak asıl tartışma CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisini İzmir Fuarının açılış töreninde yanında oturtmasıyla başladı. Daha doğrusu tartışmanın seyri değişti.   

Ülke günlerce bu konuyu tartıştı. Araya maalesef Narin kızımızın öldürülmesi girince Dilruba tartışması geri planda kaldı.

Mevzuyu yeniden açmaya pek niyetim yoktu. Hatta olabildiğince bu sığ tartışmanın dışında kalmaya çalışıyorum. Çünkü çevremde hatta dostlarımın arasında bile Dilruba gibi düşünen insanlar var. Zaman zaman bu mevzuyu tartışırız ancak sağlıklı bir sonuca pek ulaştığımız söylenemez.

Çünkü meseleye sadece “vay sen neden benim oy verdiğim partiye oy vermiyorsun” düşüncesi üzerinden ilerleyince akıl melekeleri de devre dışı kalabiliyor.

Dilruba da aynı yolu izliyor röportajda.

Ak Parti’ye ya da Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar neden oy verildiğini irdeliyor ve eleştiriyor. Hatta kızıp “Geri zekalı” ifadesini kullanabilecek kadar kendisini “aydın” zannedebiliyor.  

Çünkü Ak Parti’nin 2002 yılında bu yana yapılan seçimlerde, son yerel seçim hariç birinci parti olmasının asıl nedeninden bihaber. O noktaya hiç yaklaşmıyor. O tespiti hiç yapmıyor. En kısa yolu tercih ediyor, hakaret ederek tatmin oluyor.

Halbuki son yerel seçimde CHP birinci parti oldu. Bunun nedenini birazcık düşünebilecek zekaya sahip olsa, başı derde girmeyecekti belki de…

Vatandaş; son 22 yılda Tayyip Erdoğan’ın karşısına aday olarak konan Ekmelettin İnsanoğlu’na mı, partiden yaka paça kovulan, hakkında uydurma porno görüntüler üretilen ve an itibarıyla CHP’nin önünden dahi geçemeyecek duruma düşürülen Muharrem İnce’ye mi yoksa son genel seçimden hemen sonra genel başkanlıktan indirilen Kemal Kılıçdaroğlu’na mı oy vermediği için geri zekalı?

Sanki muhalefet her dönem inanılmaz isimleri aday göstermiş de halk seçmemiş.

Hal böyleyken son yerel seçimde ne mi oldu?

CHP nerdeyse yüzde 38 ile 1.parti oldu mu, oldu.

Hayda… Dilruba veya onun gibi düşünenlere göre geri zekalı seçmen birdenbire beyin nakli mi yaptı?

Haşa seçmenden. Demokrasinin en güzel yanıdır tercih edebilmek. Aynı seçmen son yerel seçimde CHP’yi 1.parti yaptı.

Değişen seçmen değil, CHP’ydi. Ya da muhalefet.

Demek ki siz halkın önüne adam gibi alternatif koyunca oyların rengi değişiyormuş. Demek ki halk geri zekalı değilmiş.  

Peki kimmiş geri zekalı?  

Son 22 yılda muhalefetin durumu bu kadar net ortadayken kimin beyninin emcüklendiğini ayrıca tartışabiliriz. Dilruba’nın diline vuran zekası ileri midir geri mi çok da önemli değil.

Meseleyi önemli kılan tutuklanmasıydı. Sonradan serbest bırakılması zaten tutuklanmasının yanlış bir karar olduğunun sağlaması gibiydi. 

Dikkatimi çeken asıl detaya gelelim…

Özgür Özel Dilruba hanımı İzmir’de fuarın açılışında yanına oturtup şereflendirdi. Hatta onun adına seçmenden özür bile diledi. Koca genel başkan bu mütevaziliği gösterirken Dilruba hanım söylediklerinden dolayı pişman olmadığını söylüyor. Hatta üzerine bir de dalgasını geçmiş.

Özgür Özel, “Varsa incinen, kırılan, ben Dilruba adına özür dilerim” dedikten sonra bile ısrarla “pişman değilim” diyor hanımefendi.

Hayatında oturma ihtimali olmayan bir koltuğa oturdu, kameralar, ilgi fazla gelmişe benziyor. Özgür Özel’in Dilruba çabası boşunaymış. Bunu dedirtti yani… Özgür Özel’in bu naifliğine karşın onu mahcup etmek için adeta elinden geleni yapıyor.

Belki de vardır bir bildiği Dilruba Kayserilioğlu’nun.  Ne de olsa o artık bir aydın, o bir ünlü, o bir ileri zekalı!