Arşiv

İsmail Saymaz’dan fuara destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne tebrik

Yazar İsmail saymaz Kitap Fuarında vatandaşlarla söyleşide buluştu. Manisalı okurlardan büyük ilgi gören Saymaz, Kitap Fuarının düzenlenmesinde önemli desteği olan Manisa Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik etti.

Abone Ol

Loading...

Gazeteci yazar İsmail Saymaz Manisa Kitap Fuarında okurlarıyla bir araya geldi.  Kentpark’ta önce söyleşi düzenlendi. Manisa’ya kinci kez geldiğini belirten Saymaz, fuarın neredeyse yapılamayacak duruma geldiğini ancak CHP’li belediyenin desteğiyle fuarın tekrar yapılmış olmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Saymaz, “CHP’li Büyükşehir Belediyesi böyle anlamlı bir etkinliği destekleyerek yeniden diriltme karara almış ve Manisalılara yakışır bir etkinlik olmasını sağlamış. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

GÜNDEM ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR…

Türkiye’nin gündemin hızlı değiştiğine dikkat çeken Saymaz, burada bir günde yaşananların başka ülkelerde yıllarca gündem konusu olabileceğini belirtti.  Narin meselesinden önce Sinan Ateş cinayetinin konuşulduğunu belirten Saymaz, “Muhalif kanallarda tartışmasak cinayetten kimsenin haberi olmayacak” diye konuştu. 

Türkiye’nin laik sosyal devlet sıfatından uzaklaştırıldığına vurgu yapan Saymaz, “Ahmak ifadesinden dolayı Ekrem İmamoğlu ceza aldı. Eğer herkes söylediğinden dolayı ceza alacaksa Ak Partililer mahkemelerden çıkamaz” dedi.

Türkiye’de hukukun bitme noktasına geldiğini ifade eden Saymaz, geçmişte bir şiir okuduğu için hapse atılan Erdoğan’ın bugün aynı şeyleri başkalarına uyguladığını ifade etti.

Saymaz, geçmişte uygulanan başörtü yasağına da değinerek, “Örtülü kadınlara kamusal alanların kapatılması büyük hataydı. Zaten bunun faturasını ödüyor bu ülke.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti laik düzenini korurken her türlü inanca saygılı olmalı.

Herkes hem kamusal alanda hem kamusal alan dışında kendisini özgürce ifade edebilmeli. Alt inanç grupları da kendileri ifade edebilmeli.” diye konuştu.

Saymaz, söyleşinin ardından okurları için kitaplarını imzaladı. Yoğun ilgi dikkat çekerken okurlar uzun kuyruk oluşturdu.