Asayiş

İsrail katletmişti: Ayşenur Ezgi Eygi için cenaze töreni düzenlendi

Batı Şeria'da İsrail askerlerinin ölümü sonucu hayatlarını kaybeden Türk ve Amerikan vatandaşı insan haklarını savunan Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Didim'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanıyor. Eygi, Filistin bölgelerinin İsrail yerleşimlerinin genişletilmesine karşı Nablus'ta düzenlenen bir protesto sırasında vurulmuştu.

Loading...

Abone Ol

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi, memleketi Aydın'ın Didim ilçesinde son yolculuğuna uğurlanıyor. 

İnsan hakları aktivisti Eygi, Filistin topraklarındaki yerleşimlerin genişletilmesine karşı Nablus'un Beyta beldesinde, 6 Eylül'de düzenlenen protestoda, İsrail keskin nişancısı tarafından başından vurulmuştu.

26 yaşında katledilen Eygi'nin naaşı, dün Tel Aviv'den Bakü'ye, oradan da İstanbul'a ulaştırılmıştı. Naaş, İstanbul'daki törenin ardından İzmir'e gönderildi ve burada ikinci bir tören düzenlendi.

Daha sonra Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Eygi'nin cenazesi, akşam saatlerinde memleketi Aydın'ın Didim ilçesine teslim edildi.

Eygi için bugün saat 13.12'de cenaze töreni düzenlendi ve Eygi'nin naaşı Didim Asri Mezarlığı'na defnedildi.

Cenaze törenine Eygi'nin ailesi ve sevenlerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı.

İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi incelemesindeki ilk bulgularda Eygi'nin kulak alt kısmından ateşli silahtan çıkan kurşun girişi sonucu kafa yaralanması tespit edildi. ⁠Eygi'nin ölüm sebebi ise "kafatası kırığı, beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti" olarak tanımlandı.