Kültür Sanat

Kitap Fuarı'nda çok keyifli bir söyleşi

"Dünyaya harflerle bakan” günümüzün en önemli şairlerinden Şükrü Erbaş,  Manisa Kitap Fuarında  kitap severlerle buluştu.

Loading...

Abone Ol

Ülkemizin en önemli şairlerinden Şükrü Erbaş, Manisa Kitap Fuarında gerçekleşen söyleşide, Manisalı kitap severlerle bir araya geldi. 

Birbirinden güzel şiirler seslendiren Şükrü Erbaş katılımcıların sorularını yanıtladı. Kitap Fuarında Cemre çadırında gerçekleşen söyleşide oldukça keyifli bir sohbet gerçekleştiren Erbaş kitapseverlerden büyük ilgi gördü. 

Şükrü Erbaş kimdir?

7 Eylül 1953 tarihinde, Yozgat'ta doğdu. Annesi, Lalezar Hanım; babası Doğan Erbaş'tır. İlk ve orta öğrenimini Yozgat'ta tamamladı.

1972 yılında Toprak Mahsulleri Ofisi'nde memur olarak çalışmaya başladı; Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde öğrenim gördü. 1978 yılında mezun oldu.

1984 yılında başladığı edebiyat hayatının ilk yıllarında, Yarın dergisinde kurul üyesi olarak yer aldı. Edebiyatçılar Derneği'nde 1993-1995 yılları arasında genel sekreterlik, 1998-1999 yılları arasında başkanlık yaptı. İlk şiiri 1978 yılında, Varlık Dergisi'nde yayımlanan sanatçı; "Yolculuk" adlı şiir kitabıyla, 1987'de Ceyhun Atuf Kansu şiir ödülüne layık görüldü. Şiir dışında deneme ve antoloji dallarında da eser veren Erbaş, halen PEN Yazarlar Derneği üyesidir.