Salihli

Manisa'da Bahçeli'nin Öcalan çağrısına tepki: Adının kaldırılması için dilekçe verildi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı TBMM’ye çağıran açıklamaları, Manisa’da büyük tepkilere neden oldu. Salihli Belediye Başkanı, ilçedeki kent meydanında Bahçeli'nin adının kaldırılması için belediyeye dilekçe verildiğini duyurdu.

Abone Ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı TBMM’ye çağıran açıklamaları, Manisa’da büyük tepkilere neden oldu.

Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kent meydanında Bahçeli'nin adının kaldırılması için belediyeye dilekçe verildiğini duyurdu.

Başkan Nurlu'nun açıklaması şu şekilde: 

Değerli Halkımız,

Son günlerde, ülkemizin hassasiyetlerine dokunan ve toplumsal vicdanımızı derinden yaralayan bir olayla karşı karşıya bulunmaktayız. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 22 Ekim 2024 tarihinde TBMM kürsüsünden yaptığı, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı TBMM’ne çağıran beyanları, aziz milletimizi derinden üzmüş ve büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Ülkemizin birliği, dirliği ve şehitlerimizin aziz hatıralarıyla çatışan bu ifadeler, toplumumuzun kabul edemeyeceği bir boyuttadır. Bu vesileyle, halkımızdan gelen yoğun tepkiler ve talepler doğrultusunda, Devlet Bahçeli'nin adının kent meydanından kaldırılması için belediyemize dilekçe ile yapılan başvurular, demokratik bir toplumun en önemli hakkı olan ifade özgürlüğünün ve adalet arayışının bir göstergesidir.

Belediyemiz, halkımızın sesine kulak vererek bu talepleri dikkatle incelemekte ve değerlendirmektedir. Toplumumuzun bir arada, huzur ve barış içinde yaşaması için tüm kararlarımızı ortak akıl çerçevesinde alacağımızı ve halkımızın hassasiyetlerini gözetmeye devam edeceğimizi belirtmek isteriz. Hiçbir terör örgütü lideri, milletimizin iradesi ve değerleri karşısında meşru bir söz hakkı bulamaz.

Unutulmamalıdır ki, şehitlerimizin kanıyla sulanan bu topraklarda, halkımızın birlik ve beraberliğini tehdit eden her türlü unsur karşısında, belediyemiz halkın yanında durmaya ve milli hassasiyetleri savunmaya devam edecektir. Bizler, milletimizin onuru ve huzuru için sorumluluklarımızın farkında olup, gereken tüm adımları atacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Saygılarımızla,