MANİSA’DA NEDEN FOTOĞRAF YARIŞMASI DÜZENLENMİYOR?

Abone Ol

Hafta sonu Menemen’de 3. Uluslararası Çömlek Festivali’ne katıldım. Çömlek yarışmasının yanında fotoğraf yarışması da vardı. Yani çömlek yapanlar yarışıyorken, fotoğrafçılar da farklı kare yakalayıp dereceye girebilmek için yarışıyordu.

Fotoğraf çekerken aklıma şu soru geldi. Manisa’da neden fotoğraf yarışması düzenlenmiyor? Üstelik Büyükşehir Belediyesiyle beraber merkezde  3 belediye varken. Hatta mesir gibi dünyaca ünlü bir festivalimiz varken.

Fotoğraflar, anılarımızı biriktirdiğimiz en güzel kanıtlardır. Doğum günü, sünnet merasimi, nişan, düğün, mezuniyet gibi bir çok güzel anımızı fotoğrafla donduruyoruz.

Fotoğraflar, şehrin dilidir. Günümüzden geleceğe sunulan bir belgedir. Bir çok il, ilçe fotoğraf yarışması düzenliyor. Hem farklı fotoğrafçıların farklı bakış açılarıyla çekmiş oldukları fotoğrafları arşivlerine kazandırıyorlar. Hem de diğer illerden gelen fotoğrafçılarla şehrin ekonomik hayatını bir nebze de olsun canlandırıyorlar.

Doğudan batıya birçok ilde, hatta ilçelerde rutin halde fotoğraf yarışması düzenleniyor. Mesela komşumuz Balıkesir ilinin hemen hemen bütün ilçelerinde fotoğraf yarışması var. Gidip katıldığım için biliyorum. 

Hal böyle iken, merkezde 3 belediye olarak hizmet veren Manisa’da neden yarışma düzenlenmiyor?

Hatırladığım kadarıyla, 2015 yılında Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula’nın tanıtımıyla ilgili bir yarışma yapılmıştı. 2016 yılında da Yunusemre Belediyesi tarafından “Yunusemre’de Bahar” konulu yarışma düzenlendi. Ondan sonra düzenlenen bir yarışma hatırlamıyorum.

Manisa tarım şehri. Zeytin, üzüm, tütün başta olmak üzere çok sayıda ürün yetişiyor. Manisa’nın çok sayıda tarihi camisi var.

Gördes, Demirci, Selendi ilçelerinde halı dokumamalığı yapılıyor. Kula’da peri bacaları, eski mesleklerin yapıldığı arastası mevcut. Salihli’de kaplıcaları var. Aklıma gelen bunlar.

Manisa’nın en önemli etkinliklerinin başında mesir festivali geliyor. Mesir festivali haftasında foto-maraton yapılarak mesirin farklı kadrajlarla fotoğraflanması mümkün olacaktır. Bu foto maraton, Manisa’nın tanıtımı açısından büyük fayda sağlayacaktır. Bence belediyeler bu konu üzerinde durmalı.

Sağlıcakla kalın….