Genel

Manisalı Sanayiciler fabrikalarını açtı, öğrenciler depremzedeler için soba üretti  

Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal İşleri bölümü öğrencileri Deprem bölgesindeki depremzedelerin ısınmasına katkı sağlayacak yüzlerce soba üretimini fabrikalarını öğrencilere açan sanayicilerin iş birliği ile gerçekleştirdi.

Abone Ol

HABER: Ahmet ÜNSAL

İl genelindeki üretim sayıları 1000’in üzerine çıkarken Manisa merkezdeki öğrenciler öğretmenleri nezaretinde 200’ün üzerinde üretim gerçekleştirerek paketlemeye başladılar.
Manisa’da liseli öğrenciler Pandemi döneminde de Maske, dezenfekten, kolonya ve benzeri hijyen ürünleri üreterek vatandaşların pandemiden etkilenmemeleri yönünde emek harcamışlardı.
Deprem dolayısıyla eğitim öğretimin 20 Şubat’ta kadar ertelenmesini fırsat bilen binlerce öğrenci ilgili okul müdürleri ve öğretmenlerinin koordinesinde depremzedelerin içini ısıtmak için soba üretimlerine kısa sürede hız verdi.
Soba üretimlerine büyük ölçüde katkı sağlayan Manisa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul müdürü Hüseyin Salar, öncelikle soba üretimlerinin yapılabilmesi için fabrikalarını öğrencilerine açan sanayicilere teşekkürlerini ve şükranları sundu.
  
“ÖĞRENCİLERİMİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR”

 Okul Müdürü Salar; ”Öğrencilerimizin bu duyarlı hareketi bizleri gerçekten geleceğe yönelik umutlarımızı arttırdı. Bu öğrencilerimiz sadece eğitim teorik olarak almadıklarını bunu pratik anlamda hayata geçirdiklerinin bir göstergesi oldu. Buradan onlara önderlik yapan öğretmenlerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bizlere işyerini hiçbir karşılık beklemeksizin açmaları ayrıca gurur vermiştir.  Okulumuzdaki öğrencilerimizin ürettiği 200 sobanın paketleme işlemleri bitirildi. Çok yakın sürede deprem bölgelerinde olacaktır”
    
“ÖĞRENCİLERİMİZ TEK AMACI DEPREMKZEDELERİMİZİN SICAK ORTAMDA OLMALARINI SAĞLAMAKTIR”

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici’de, “İlimizde bulunan mesleki okullarımızdaki öğrencilerimiz deprem bölgesindeki depremzedelerimizle ilgili ne yapılması gereken varsa onu yapıyorlar. Sıcak yemek üretiminden onları ısıtacak yorgan, Battaniye ye kadar her türlü ihtiyaca cevap verecek üretimlerini gece gündüz çalışarak üretiyorlar. Öğrencilerimiz tek amacı depremzedelerimizin sıcak ortamda olmalarını sağlamaktır Mesleki okullarımızın Metal işleri bölümündeki öğrencilerimizin soba üretimleri de bunlardan birisi.” ifadelerine yer verdi.