Manisaspor eski futbolcuları Bülent Hasgönüllü ve Turgay Gümüşdere’nin Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen ve yönetimi hakkındaki suç duyurusu, savcılık tarafından 2016 yılında kabul edilmişti. Bilirkişi ve savcılık raporları doğrultusunda Mergen ve beraberindeki yöneticiler hakkında ‘Görevi kötüye kullanma’, ‘Kulübü zarar uğratma’, ‘Muhasebe kayıt hilesi yapma’, ‘Devleti zarara uğratma ve ‘Manisaspor tüzüğüne aykırı hareket etme’ suçlamalarından dava açılmıştı.
5 Nisan’da duruşması yapılacak olan davada bugüne kadar 3’ü bilirkişi biri de mali müşavirler tarafından hazırlanan dört bilirkişi raporu hazırlandı. 5 Nisandaki duruşma öncesinde son rapor da tamamlandı. Raporda çok önemli detaylar yer alıyor.
Bilirkişi raporu sadece 26.06. 2014 ile 26.10.2015 tarihlerini kapsıyor.
Raporda 605 bin 611,03 TL'nin muhasebe kayıtlarına intikal ettirilmediği, bu nedenle söz konusu tutarın Başkan Abdullah Mergen ve diğer yönetim kurulu üyelerinin sorumluluğunda olduğu belirtildi.
Raporda SGK borçları ile ilgili de detaylar yer aldı.
Dernek kasasında, banka hesaplarında ve Abdullah Mergen'in hesabında para olmasına rağmen derneğin vergi ve SGK borçlarının süresinde ödenmediği, bu nedenle gecikme faizi ödenerek Manisaspor'un zarara uğratıldığına dikkat çekildi.
Tüm bu işlemlerden dolayı Başkan Abdullah Mergen ile birlikte dernek tüzüğünü ihlal eden kararlara imza atan yönetim kurulu üyelerinin sorumlu olduğu görüşü dile getirildi.
BU BİR ZİMMET DAVASIDIR
Dava sürecinin en önemli ismi Bülent Hasgönüllü, davanın şahsi değil şehrin davası olduğunu belirterek, “Burada önemli olan şehrin ve Manisaspor yönetimlerinin müdahil olunmasıdır. Çünkü derneklerde süreklilik esastır. Kulübün maddi manevi haklarını korumak için yükümlülükler vardır. Bu da yöneticilere aittir. Bu süreçte üç bilirkişi raporu hazırlnamıştı. Hepsi mahkeme dosyalarında var. Bu dördüncü bilirkişi raporu. Bir de mali müşavir raporu var. Hepsi Abdullah Mergen ve yönetimlerinin aleyhinedir. 2014 ile 2018 yılları arasını kapsayan bilirkişi raporlarında tüm usulsüzlükler var. Ayrıca yargılanan kişi sayısı 4 yılda tüm yöneticileri kapsadığı için 35 kişiye ulaşmıştır. Bu dava görevi kötüye kullanma davası değil, zimmet davasıdır ve ağır cezada görülmelidir. Çünkü hata bir kez değil defalarca yapılmış ve Manisaspor’un milyonlarca parası kaybolmuştur.” dedi.