Haberler

Mehmet Akif Sarıhan, AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanlığı'na aday oldu

AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanlığı için adaylık süreci hız kazandı. Sarıgöl’ün tanınmış isimlerinden Mehmet Akif Sarıhan, yaklaşan olağan kongrede ilçe başkanlığına aday olduğunu resmen açıkladı.

Abone Ol

2001 yılında AK Parti’nin kuruluş sürecinde aktif rol oynadığını belirten Sarıhan, Gençlik Kolları’nda da çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade etti. Adaylığıyla ilgili açıklamasında, “AK Parti’nin vizyonunu Sarıgöl’e yansıtmak için bu göreve talibim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuna yürekten inanıyorum. 18 yıldır Anadolu Ajansı’nda muhabirlik yapmam dolayısıyla ilçenin sorunlarını yakından biliyorum ve çözüm üretmek için bu göreve talip oldum” dedi.

Sarıhan, geniş bir çevreye sahip olduğuna da dikkat çekerek, “Sarıgöl’ün kalkınmasına katkı sağlayacağıma inanıyorum. İlçemizin ihtiyaçlarını, beklentilerini iyi biliyorum” diye konuştu. 

*Ailesinden Aldığı İlhamla Yola Çıkıyor*

Aile yaşamına da değinen Mehmet Akif Sarıhan, 21 yaşında bir oğlu ve 16 yaşında bir kızı olduğunu belirterek, “Çocuklarımın geleceği için Sarıgöl'ün daha yaşanabilir bir yer olması adına çalışmak istiyorum” dedi.

Sarıhan, ayrıca ailesinin tarihsel rolüne vurgu yaparak, dedesi Etem Hoca Sarıhan’ın Milli Mücadele döneminde Sarıgöl'de önemli bir liderlik yaptığını hatırlattı. “Dedem, 1919 Alaşehir Kongresi'nde Sarıgöl delegesi olarak görev aldı ve Cumhuriyet’in ilanından sonra ilçemizde Belediye Başkanlığı yaptı. İlçemizin zor zamanlarında öncü bir rol oynadı. Ben de aynı kararlılık ve inançla ilçemizin kalkınması için çalışmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Mehmet Akif Sarıhan’ın adaylığı, Sarıgöl’de büyük bir ilgiyle karşılandı. AK Parti Sarıgöl İlçe Başkanlığı için yapılacak kongre ise heyecanla bekleniyor.