Asayiş

Suç makinesi Şeyda polisi şehit etmişti: Çöp poşeti giydirildi, hayvan taşıma aracıyla adliyeye sevk edildi

İstanbul Ümraniye'de polisler ile şüpheli şahıs arasındaki arbedede, 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti'nin bir polisin silahını alarak etrafa ateş açması sonucu ağır yaralanan 27 yaşındaki polis Şeyda Yılmaz yaşamını yitirdi. Olayda biri polis diğeri şüphelinin annesi olmak üzere 2 kişi de yaralandı. Polisi öldüren şahıs, çöp poşeti giydirilerek ve hayvan arabasına konularak adliyeye sevk edildi.

Abone Ol

İstanbul Ümraniye'de, Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından 'motosiklet hırsızlığı' suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda, Yunus Emre Geçti adlı şüphelinin açtığı ateş sonucu bir polis yaşamını yitirdi.

26 SUÇ KAYDI BULUNUYOR

Olay, saat 22.55 sıralarında Ümraniye Ihlamurkuyu Mahallesi Petrol Yolu Caddesi üzerinde meydana geldi. Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti (19) Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı.Geçti bu sırada polise direndi. Yaşanan arbedede polisin silahını alan Geçti, polislere ve çevredeki vatandaşlara ateş açtı.

ANNESİ YARALANDI

Yunus Emre Geçti'nin açtığı ateş sonucu polisler Şeyda Yılmaz ve K.H.S. ile şüphelinin annesi P.G. yaralandı. Yaralılar sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Şüphelinin açtığı ateş sonucu yaralanan polis Şeyda Yılmaz, hastanede yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Diğer yaralıların ise tedavisi sürüyor.

DAHA SONRA YAKALANDI

Diğer yaralıların tedavisi sürerken, saldırıdan sonra kaçan şüpheli ise polisin yaptığı çalışmaların ardından sokak arasında yakalanarak gözaltına alındı. Adrese gelen çok sayıda polis ise çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı.

Olay yerindeki boş kovanlar belirlenerek, incelendi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Öte yandan yaşanan olayla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı.

"22.09.2024 tarihinde Ümraniye ilçe Emniyet Müdürlüğü Dudullu Polis Merkezi Amirliği tarafından "motosiklet hırsızlığı" suçundan yakalanan ve sonrasında firar eden şahsın yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda; Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan Y.E.Ç.(19) isimli şüpheli şahıs 23.09.2024 tarihinde Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yakalanarak muhafaza altına alınmaya çalışıldığı esnada görevli memurlarla arasında arbede yaşanmış, görevli memurun silahını alarak memurlara ve çevredeki şahıslara ateş etmeye başlamıştır. Ş.Y.(27) isimli kadın polis memuru şüpheli şahsın açtığı ateşe karşılık vermiştir. Olay esnasında yaralanan görevli memurlar ve şüpheli şahsın annesi olan P.G.(43) ilk müdahalelerin ardından hastaneye kaldırılmış, kahraman polisimiz Ş.Y. sağlık görevlilerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. K.H.S. isimli polis memuru ve P.G. isimli şahsın hastanede tedavileri devam etmektedir. Konu ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda Y.E.Ç. isimli şüpheli şahıs yaralı şekilde gözaltına alınmış, "kasten öldürme-kasten yaralama" suçlarından tahkikat işlemlerine başlanmıştır. Şehidimize Allah'tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve kahraman Emniyet Teşkilatımıza başsağlığı diliyoruz. Yaralı polis memurumuza acil şifalar diliyoruz."

ÇÖP POŞETİ GİYDİRİLDİ, HAYVAN TAŞIMA ARACIYLA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Ümraniye'de polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldüren saldırgan Yunus Emre Geçti adliyeye sevk edildi.

Sevk sırasında siyah çöp poşeti giydirilen saldırganı iki kadın polis Hayvan Durum İzleme Amirliğine bağlı hayvan taşıma aracına aracına götürdü.

ŞEHİDE VEDA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'nde yer alan yerleşkesindeki törene, şehidin eşi polis Semih Yılmaz ile ailesi, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile çalışma arkadaşları katıldı.

Emniyet Müdürü Aktaş, törende yaptığı konuşmada, şehidin ailesine, yakınlarına, polis teşkilatına başsağlığı diledi.

Aktaş, 27 yaşındaki şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın bir yıllık polis olduğunu, firar eden şüpheliyi yakalamak için yapılan çalışma esnasında zanlıyla girdiği kahramanca mücadele neticesinde yaralanıp, hastaneye kaldırıldığını dile getirdi.

Yılmaz'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğunu kaydeden Aktaş, yapılan çalışmalar neticesinde olayın failinin kısa sürede yaralı olarak yakalandığını bildirdi.

Aktaş, "Şehidimizin aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesi olmak üzere hepimizi derinden üzdü. Şehidimizin değerli ailesi, bugün yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür, Allah hepimize sabırlar versin." dedi.

Konuşmaların ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu önünde saygı duruşunda bulunuldu, dua edildi.

Tören mangasınca omuzlarda taşınarak araca konulan cenaze, toprağa verilmek üzere memleketi Sivas'a gönderildi.

Şehit Yılmaz, buradaki Ayyıldız Camisi’nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra Sivas İli Yukarı Tekke Polis Şehitliği'nde defnedilecek.