Kültür Sanat

Yunusemre korosuna yeni sesler arıyor

Yunusemre Belediyesi, müziğe ilgi duyan çocuklar ve yetişkinler için ücretsiz koro eğitimleri düzenleyecek. Oluşturulacak korolar önümüzdeki aylarda sahne alarak müzikseverle buluşacak.

Abone Ol

Sosyal Belediyecilik anlamında yeni çalışmalara imza atan Yunusemre Belediyesi, müziğe yatkın olan çocuk ve yetişkin yetenekleri keşfetmek amacıyla bünyesinde koro oluşturacak. Çocuk, Türk Halk Müziği ve Türk Müziği olmak üzere oluşturulacak 3 koro için başvurular alınmaya başladı.

 

 10-15 YAŞ ARASI ÇOCUK KOROSU

 10-15 yaş arası çocuklardan oluşacak Çocuk Korosu için belediye, şarkı söylemek isteyen minik yeteneklere kapılarını açıyor. Başvuruda bulunmak isteyen çocukların Yunusemre Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne velileriyle birlikte şahsen gelerek 18 Eylül Çarşamba gününe kadar başvuru yapabilecek.

 TÜRK HALK MÜZİĞİ KOROSU BAŞVURU ALIYOR

 Yunusemre Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefliğini Mustafa Kılınç yapacak.  Koroya katılıp şarkı söylemek isteyen müzikseverlerin Yunusemre Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne şahsen gelerek 27 Eylül Cuma gününe kadar başvuruda bulunabilecek.

 TÜRK MÜZİĞİ KOROSU BAŞVURU ALACAK

 Belediye bünyesinde oluşturulacak ve şefliğini Oya İzci’nin yapacağı Türk Müziği Korosunun da başvurularının şahsen Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne 18 Eylül tarihine kadar yapılacağı ve korolar hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşların 444 62 09 numaralı Çağrı Merkezi’ni arayabilecekleri belirtildi.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, amaçlarının Yunusemre’de sanatsal etkinlikleri yaygınlaştırmak olduğunu belirterek, oluşturulacak koroların önümüzdeki aylarda sahne alarak müzikseverlerle buluşacağını dile getirdi.