Arşiv

Bakanlık harekete geçti... Gençlere evlilik sitesi

Gençlerin evlilik kredisine daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Aile ve Gençlik Fonu Projesi" kapsamında internet sitesi hazırladı.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evlenecek gençlere yönelik hayata geçirilen Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamındaki çalışmalarını sürdürüyor. Deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulama başlatılırken yurt genelinde doğurganlık hızının en düşük olduğu üç şehre son olarak Osmaniye'nin eklenmesiyle proje genişletildi. Projede yeni bir çalışma daha yapıldı.
Buna göre bakanlık, evlenecek gençlerin evlilik kredisine daha hızlı ve kolay başvurabilmeleri için "ailegenclikfonu.aile.gov.tr" internet sitesini hizmete aldı. Hazırlanan internet sitesinde, evlilik kredisine ilişkin haberler, görseller, başvuru kılavuzu, duyurular yer alıyor, desteğe nasıl başvuru yapılacağı uygulamalı gösteriliyor.
Sitede, çiftlerin sahip olduğu her türlü kaynağı etkili şekilde yönetmesi ve karşılaşabilecekleri çeşitli risklere yönelik önlem almalarına katkıda bulunulması için eğitim içerikleri de bulunuyor.