Haberler

Manisa’da 29 Ekim Kadınları Derneği, Türk şair yazar ve öğretmen Hidayet Karakuş’u ağırladı

29 Ekim Kadınları Derneği, Cumhuriyet’in 100. Yılı etkinlikleri kapsamında MASKİ İkiz Kuleler’de bulunan dernek binasında Hidayet Karakuş’u üyelerle buluşturdu. Karakuş, kitaplarını imzalattı. 

Abone Ol

29 Ekim Kadınları Derneği Manisa Şube Başkanı Fatma Ayhan, Cumhuriyet’in 100. Yılında Hidayet Karakuş gibi değerli bir yazarı Manisa’da buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. 23 Aralık tarihinin Devrimci Kubilay’ın katledildiği gün olduğunu söyleyen Ayhan, Kubilay’ı andı. 

Şair Yazar Hidayet Karakuş, Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını devrimci Kubilay’ı ve bu vatan için canını feda edenleri saygıyla andı. Karakuş, “Cumhuriyetimizin 100. Yılındayız ama içimiz buruk. Cumhuriyetimizin kazanımları birer birer elimizden alınıyor. Kazanımlarımız yok olmasın diye 29 Ekim Kadınları Derneğimiz, Atatürkçü Düşünce Derneğimiz, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğimiz var. Bunlar gerektiğinde bir araya gelecek, gerektiğinde birlikte hareket edecek” dedi. 

Hidayet Karakuş, ilk kitabını 1979 yılında yazarken, bugüne kadar 50’e yakın kitabı okuyucuyla buluştu. İlkokulu köyünde okuduktan sonra 1964'te Isparta Gönen İlköğretmen Okulu'nu, 1966'da Selçuk Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nü bitirdi. Şiire okul sıralarında başladı. Şiirleri Çağrı, Ilgaz, Varlık, Forum, Şölen, Adam Sanat gibi dergilerde yayımlandı.

Hidayet Karakuş, 6 Eylül 1946’da Isparta Kurusarı da dünyaya geldi.  İlk şiir kitabı "Günaydın Gül Yaprağı", 1979’da yayımlandı. 1981’de yayımladığı ilk romanı "Yağmurlar Nereye Yağar" ile 1981 Mehmet Ali Yalçın Roman Ödülü’nü alan yazar, on yıl sonra yazdığı ikinci roman "Uykusu Derin Şehir" ile 1990 Ferit Oğuz Bayır Roman Ödülü’nü kazandı. Bu iki roman arasında daha çok şair kimliği ile ön planda oldu. Adana, Manisa, İzmir'de Türkçe öğretmenliği yaptı. 1992'de emekli oldu. 1993 yılında Sivas Katliamı’ndan eşi ile birlikte kıl payı kurtuldu. Bu katliamın toplumdaki ve bireylerin yaşamındaki etkilerini anlatan Şeytan Minareleri adlı romanıyla Türkiye’nin en önemli edebiyat ödüllerinden birisi olan Orhan Kemal Roman Armağanı’nın sahibi olmuştur. Ardından 2010 Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Roman Ödülü'nü kazandı. Bu romanın bir özelliği de “ve” bağlacını hiç kullanmamasıdır. Şiir dışında romanları, çocuk kitapları ve radyo oyunları vardır. Yaşamını İzmir’de sürdürüyor.