Soma'dan Ankara'ya yürüyecekler Soma'dan Ankara'ya yürüyecekler

Soma Canlar İlkokulu Müdürü, öğrencilerin okul çıkış saatinde veliyle yaşadığı bir anlaşmazlık sonucunda fiziksel saldırıya uğradı. Polisin de müdahale ettiği olay sonrası hastaneye götürülen müdürün darp raporu alarak veliden şikayetçi oldu. 

SENDİKADAN AÇIKLAMA: BU NE CÜRRET!

Sendikadan şu açıklama yapıldı: “25/09/2024 tarihinde Çarşamba günü saat 15:00 te İlçemiz Canlar İlkokulunda Okul Müdürü olarak görev yapan Cihan CAN öğretmenimizin şuursuz ve kendini bilmez bir veli tarafından şiddete maruz kalması kabul edilemez. Örneğinin ilk defa yaşanmadığı,gün geçtikçe öğretmene şiddet olayının arttığı ve her yeni güne yeni bir talihsiz olayın eklendiği bir çalışma ortamını kabul etmiyoruz. Öğretmenimizin veli tarafından hem canıyla tehdit edilmesi hemde ardından fiziksel şiddete maruz kalması olayına artık yeter diyoruz .Bizler öğretmeniz ve Cihan CAN öğretmenimizin yanındayız.

Toplum olarak hayatımızın her aşamasında evde, sokakta, iş yerlerinde her gün karşı karşıya kaldığımız şiddet olgusunun uzun süredir okullarımızı da sarmalamış olması çok sayıda meslektaşımızın şiddetin hedefi haline gelmesine neden olmaktadır. Öncelikle kabul etmek gerekir ki okullarımızın sık sık şiddet haberleriyle gündeme gelmesinde başta Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olmak üzere tüm yetkililerin, hatta toplumun tüm kesimlerinin sorumluluğu vardır. Toplum olarak hayatımızın her aşamasında yer alan şiddet olgusu, eğitim kurumlarını, okullarımızı ve öğretmenlerimizi de hedef almış durumdadır.

Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır.  Eğitim sisteminde yaşanan olumsuzlukların temel nedeni olarak öğretmenlerin göstermesi, CİMER uygulamasının velilerin elinde bir sopaya dönüştürülmesi, MEB’in eğitimde yaşanan sorunlara çözüm üretmekte yetersiz kalması öğretmenleri ve idarecileri veli/öğrenci karşısında tek muhatap olarak bırakması, bugün yaşananlara zemin oluşturmuştur.”

Editör: İclal Çiçek