Rukiş anneanne yani Rukiye Eryiğit yaptığı açıklamada, " Birgün yazlıkta bahçede otururken boynunda tasmasıyla bir kedi kapımıza geldi. Etrafa sorduğumuzda sahibi tarafından sokağa bırakılmıştı. Bende onu kucağıma aldım. Bana çok candan yaklaştı.  O zamandan beri benimle beraber. Adını Tülin koydum. Evde Cesur isminde bir erkek kedim vardı. Birde kızım Tülin oldu. Onlar benim torunlarım gibi oldular. Kısa sürede ailemizin bir parçası haline geldi. Bir gün torunlarım Reha ve Dilara anneanne sana bir sosyal medya hesabı açalım eş, dost, akrabalarımız seni takip eder görür sende onları takip edersin dediler. Ben anlamam siz nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın dedim. Torunlarım benden habersiz  evde Tülinle konuşup, oynarken videolarımı çekip sosyal medya hesabına koymuşlar. Bu videolar çok beğenilmiş. Birden takip edenlerin sayısı artmaya başlamış. Torunlarım anneanne seni seven çok insan var. Sokak hayvanları içinde yardım kampanları yapalım destek isteyelim dediler. Bende severek elimden ne geliyorsa yaparım dedim. Yeterki o yavrucaklar sokakta mamasız kalmasın. Hasta olduklarında sağlık ihtiyaçları bizim ve yardımseverler tarafından karşılansın istedim. Çok güzel faydalı kampanyalar yapıldı. Bu kampanlara ünlü isimlerde destek verdi. Onlarda benim sayfamı takip ediyor. Hatta ünlü oyuncu Binnur Kaya hanım ile sık sık iletişim kuruyoruz. Bazen görüntülü arıyor beni. Yaptığımız kampanyalara destek veriyor sağolsun. Amerikadan Ammaar Dahri diye bir takipçim yazmış. Sizi ziyaret etmek istiyorum diye. Geçen sene yaz tatilinde evimizde ağırladık. Çok mutlu oldu beni görünce. Ben ayrıca İhtiyaç sahibi çocuklar ve bebekler içinde yelek ve hırka örüyorum. Torunlarım bunları muhtarlıklara ya da beni görmeye gelen çocuklara hediye ediyor. Son olarak da deprem bölgesindeki çocuklarımız için hırkalar örüp gönderdim. Ömrüm el verdiğinde bu yardımları yapmaya devam edeceğim. Destek veren, katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. Hep birlikte, daha güzel bir dünya yaratabiliriz. Bu sevgiyle, sokaktaki hayvanların hayatlarını değiştirebiliriz" dedi. 

Otobüs şoförlerinden kadın cinayetleri ve çocuk istismarına tepki! Otobüs şoförlerinden kadın cinayetleri ve çocuk istismarına tepki!

Torun Reha Fidan, “Sokaktaki hayvanların beslenmesi ve korunması için anneannem başta olmak üzere ailecek elimizden geleni yapıyoruz. Bu sadece onlara mama vermekle kalmıyor; aynı zamanda sağlıklarını kontrol etmek, tedavi ihtiyaçlarını karşılamak ve onların güvenliğini sağlamak için de çalışıyoruz. Hayvanların hayatlarına dokunmak, onların sesi olmak bizim en büyük hedefimiz. Sayfamızdan düzenlediğimiz kampanyalarla elde ettiğimiz gelirle, sokak hayvanlarının sağlık ve mama giderlerini karşılıyoruz. Bu kampanyalar sayesinde, sokak hayvanlarına ulaşmak ve ihtiyaçlarını gidermek için daha fazla kaynağa sahip oluyoruz. Ünlü bir mama firması anneannemin sayfasını severek takip ediyorlarmış. Birgün bize ulaştılar.  Somadaki hayvan barınağına 1 ton mama bağışı yaptılar. Bu bizi çok mutlu etti. Yaptığımız sosyal projelerin doğru olduğunun bir göstergesiydi" dedi.

Torun Dilara Fidan , “Biz sadece Soma'daki sokak hayvanları için değil Farklı il ve ilçelerdeki sokak hayvanları için yapılan kampanyalara da destek olmaya çalışıyoruz. İnsanları sokak hayvanlarına karşı duyarlı ve merhametli olmaya teşvik etmek istiyoruz. Hayvanların da birer yaşam hakkı olduğunu hatırlatmak, bu konuda farkındalık yaratmak bizim için çok önemli. Herkesin sokaktaki hayvanlar için bir şeyler yapabileceğine inanıyoruz" dedi.

Bu sevgi dolu aile, her geçen gün daha fazla insanın dikkatini çekerek, sokak hayvanlarının hayatlarını iyileştirmeye devam ediyor. Rukiye Hanım, kzı, damadı ve torunları, hayvan sevgisinin gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

Editör: İclal Çiçek