Soma Özel Halk Otobüsleri Başkanı Emin Kurban,l yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve çocuk istismarı, hepimizin sorumluluğunda olan büyük bir insanlık ayıbıdır. Toplum olarak bu acı gerçeklere göz yummamalı, sessiz kalmamalıyız. Soma halk otobüsleri şoförleri olarak biz de bu konuda farkındalık yaratmak için otobüslerimize bu dövizleri astık. Amacımız, herkesin bu konulara daha duyarlı olması ve şiddete karşı hep birlikte dur demesidir. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın güvenli, huzurlu bir dünyada yaşamalarını istiyoruz” dedi.

Madencilerden ithal kömür tepkisi: "Yerli kömür enerji bağımsızlığıdır" Madencilerden ithal kömür tepkisi: "Yerli kömür enerji bağımsızlığıdır"

Başkan Kurban, ayrıca şiddete karşı sessiz kalanların suça ortak olduğunu belirterek, “Bir kadın ya da bir çocuğun hayatına kast eden her suç, toplumun tamamına işlenmiş bir suçtur. Kadın cinayetleri ve çocuk istismarının önlenmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Biz de toplu taşıma hizmetleri olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz ve bu mesajları yaygınlaştırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bu anlamlı eylem Soma halkı tarafından büyük destek gördü.

Editör: İclal Çiçek