17:07 Arşiv

Manisa Valiliği geçtiğimiz hafta ilçe kaymakamlıklara gönderdiği kararla kırsal kesimler hariç il sınırları içerisinde sokakta yapılan düğün, nişan, sünnet gibi toplu eğlence törenlerinin yasaklandığını duyurdu. Ancak aynı gün Ak Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer’in yasağın esnetildiğine dair duyurusu kafaları karıştırdı.

16:37 Arşiv

Yunusemre Belediyesi ilçede bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşların çocuklarına yönelik kırtasiye malzemesi ve okul çantası yardımı yapıyor. Yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşlar, belediyeye başvurabilir.

16:28 Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya mecralarının giderek büyük bir operasyon aygıtına dönüşmeye başladığını söyledi.

16:21 Arşiv

Bilim insanları, XEC adı verilen Covid varyantının Avrupa'da hızla yayıldığını ve yakında baskın tür haline gelebileceği konusunda uyardı. Haziran ayında Almanya'da görülen varyantın, hızla yayılarak 3 kıtada görüldüğü bildirildi. Uzmanlar yeni varyantın şu anda sıradaki en olası varyant olarak görüldüğünü ve havaların soğumasıyla daha da etkili olabileceğini belirterek "daha yeni başlıyor" uyarısında bulundu.

16:04 Haberler

Yunusemre Belediyesi ilçe genelinde işletmeleri denetlemeyi sürdürüyor. Denetimlerde Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ortam şartları, ruhsat özellikleri ve fiyat etiketi kontrolleri yapılıyor.

16:00 Haberler

Manisa İl Jandarma Komutanlığı görevine atanan Tuğgeneral İlhan Şen görevine başlayarak ilk ziyaretini Manisa Valisi Enver Ünlü’ye gerçekleştirdi.

15:52 Asayiş

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde dehşete düşüren bir olay yaşandı. Sabah saatlerinde Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan bir acil sağlık hizmetleri istasyonunun bahçesinde, dört bacağı kesilmiş halde bir kedi cesedi bulundu.

15:08 Arşiv

Manisa'da 11 Eylül tarihinde bir velinin okul müdürüne karşı silahlı saldırı girişiminde bulunması üzerine bir araya gelen eğitim sendikaları, "Kınama mesajı değil, şiddet yasası istiyoruz" diyerek alkışlarla okul müdürü Mustafa Örnek'e destek verdi.

14:50 Arşiv

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek, onların talep ve beklentilerini dinledi.

14:30 Arşiv

Manisa Spil Dağı Milli Parkı'nın sembolü yılki atları şehre iyice alıştı. Şehir merkezinde vatandaşlar tarafından beslenen atlar bu nedenle yaban hayatını ve Spil’i neredeyse unuttu.