Manisa’da mevcut  8 karma ve 1 ihtisas olmak üzere, 9  adet Organize Sanayi Bölgesi (OSB) var. Karma OSB’lerin genel olarak doluluk oranları yüzde 85 civarında. Manisa, Muradiye, Salihli, Soma, Turgutlu’da ve Akhisar Zeytin İhtisas OSB’de çalışmalar devam ediyor. Kırkağaç OSB, Muradiye OSB, Soma OSB ve Gölmarmara OSB’de de çalışmalar devam ediyor. 

Manisa için yeni bir müjdeli haber daha var. Manisa’nın  OSB yönetimi, sanayicileri, Manisa Valiliği, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu başkanları; Manisa Şehir merkezine 3. bir organize sanayi bölgesinin kurulmasına karar verdiler.  Böylece Manisa, yüksek teknoloji merkezi ve OSB’ler şehri olmaya koşuyor. Manisa merkeze yeni bir 3. OSB geliyor.
Projenin detayları netleşti, yer tespiti yapıldı ve kuruluş çalışmaları son şeklini aldı. Manisa’nın 3. OSB’si Yuntdağı eteklerinde Yağcılar Mahallesi’nin sınırları içinde kurulacak. Manisa’nın yeni 3. OSB’si ile kent, yüksek teknoloji merkezi olacak.

Bu önemli ve Manisa’nın ekonomik kaderine yeni bir ivme kazandıracak haberi, Manisa  
Yunusemre Belediye Başkan yardımcısı Ali Kuyumcu ilk defa, gazeteci Nurgül Yılmaz’ın canlı yayın konuğu olduğu Derin Mevzu Programında açıkladı.  Gazeteci Nurgül Yılmaz’ın sorusu üzerine Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kuyumcu; Manisa OSB yönetimi ve Manisa Valiliği, yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa’ya çekmek amacıyla Manisa Merkez’de Yunt Dağı Eteklerinde yer alan Yağcılar Mahallesi sınırları içerisinde,   Yüksek Teknoloji İhtisas OSB kurulumu çalışmalarını tamamlamak üzere olduğunu açıkladı. Yağcılar’da  kurulacak olan Manisa’nın yeni 3. OSB’si ile kent, yüksek teknoloji merkezi olacak. İşte Ali Kuyumcu’nun ağzından, Manisa’nın 3. OSB’nin kuruluş aşaması  ile ilgili  son gelişmeler...

Kurulması planlanan OSB’lerle Manisa’nın tarımdaki katma değerini kaybetmeden, sanayisiyle birlikte Türkiye’nin parlayan yıldızı olması amaçlanıyor. Böylece Manisa, ileri teknolojideki iddiasıyla Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak.

İşten çıkarılan 307 işçi patrona seslendi İşten çıkarılan 307 işçi patrona seslendi

Manisa, özellikle beyaz eşya ve televizyon üretimindeki başarısı ve markalı kaliteli sanayi ürünleriyle globalde de iddialı bir endüstri kenti. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) verilerine göre; Manisa buzdolabı ihracatında Dünya’da 8., Avrupa’da 3.; çamaşır makinesi ihracatında dünyada 5., Avrupa’da 2.; bulaşık makinesi ihracatında dünyada 12. ve Avrupa’da 9. sırada yer alıyor.

Önemli bir ticaret ve sanayi şehri olan Manisa, lojistik ve kalifiye iş gücü avantajlarıyla cazip bir OSB kenti. İzmir Limanı ve Adnan Menderes Havaalanı’na yakınlığı, önemli demiryolu ve kara yolu arterlerinin geçiş noktasında bulunması, ucuz ve kalifiye iş gücüyle yerli ve yabancı yatırımcılar için tercih edilen bir lojistik üssü konumunda. 

Manisa OSB’de pilot uygulama olarak kurulan Yenilik Merkezi, bölgedeki firmaların yenilik, Ar-Ge, girişimcilik ve Endüstri 4.0’a geçiş gibi konulardaki sorunlarına çözüm üretecek, onları destekleyecek, Türkiye’nin rekabet edebilirliğine hizmet edecek küresel ölçekte etkin bir sanayi ve teknoloji bölgesi oluşturacak.


 

Editör: Murat Yalçın