İyi Parti’de istifalar sürüyor. Partide ters giden bir şeyler var. Oysa seçimler öncesinde böyle bir tablo hiç tahmin edilmiyordu.  

2019 yerel seçimlerinde partinin Şehzadeler Belediye Başkan Adayı İsa Özdemir ile Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşat Mithat Özkan partiden istifa etti.

Sadece onlar mı?

Son birkaç ay içinde partinin kurucu isimleri arasında yer alan Mustafa Enöz ve Yaşar Coşkun da partiyle ilişiğini kesti. Yani tam anlamıyla bir yaprak dökümü yaşanıyor.  

Manisa İyi Parti’nin güçlü olduğu, en azından milletvekili çıkardığı illerden biriydi. Son istifalar “neler oluyor? Sorusunu gündeme getirdi.

Başkan Durbay, esnaf ve vatandaşlarla buluştu Başkan Durbay, esnaf ve vatandaşlarla buluştu

GÖRDÜĞÜM LÜZUM ÜZERİNE İSTİFA EDİYORUM

Kürşat Mithat Özkan, partisinden ayrılma gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Bugüne kadar içinde yer aldığım, başarısı için çaba harcadığım hiçbir kurumdan ve/veya oluşumdan kötü ayrılmadım. Her birisine helalleşerek ve arkamda hep karşılıklı iyi duygular bırakarak veda ettim.

Yaklaşık 5 yıldır üyesi olduğum, çok emek sarf edip çok fazla “akıl teri” harcadığım ve bu uğurda harcadığım her bir dakikanın çocuklarımın gelecekte daha güzel bir ülkede yaşaması için olduğunun bilincinde olarak katıldığım, ilk göz ağrım, İYİ Partimizden de yine bu düşüncelerle gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum.

Manisa ve ülke siyasetine dair görüşlerimi ve planlarımı sosyal medya hesaplarımdan beni takdir edip takip eden sevenlerimle, dedikoduya mahal vermeden, birinci elden paylaşmaya devam edeceğim.

İYİ Partideki çalışmalarım sürecinde birlikte çalıştığımız, halen aktif olarak görevine devam eden veya etmeyen tüm yol arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim.”

Editör: Murat Yalçın