Haber: Ahmet ÜNSAL/Manisa

Öğretmen evinde gerçekleştirilen 11. Olağan kongreye 259 delegeden 176’ sı katılım gösterdi. Delegelerin tümü de İsmail Şener ve yönetime oy verdi.

Öğretmen evinde yapılan Eğitim-Sen 11. Olağan Kongresine Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, CHP il yöneticileri Engin Uzun, Emin Emin Bumin,CHP Yunusemre ilçe Başkanı Yalçın Arçak, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca ve KESK’e bağlı sendikaların Manisa İl Temsilcileri kongreye katıldı.

İl Divan Başkanı Eğitim-Sen’in eski Başkanı Remzi Şirin üyeliklerini ise eski Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Ali Gök, Ses Yönetim kurulu üyesi Sema Özyar Yıldırım üstlendi.

İdlib’de şehit düşen Mehmetçikler ve sendikal harekete emek veren ölenler içinde saygı duruşunda bulunulan kongrede Eğitim Sen Manisa Başkanı Metin Demirel, Öğretmenlerin bağlı bulunduğu 4 sendika bulunduğunu ancak öğretmenlerin her türlü haklarını sonuna kadar arayan ve bu yolda birçok bedeller ödeyen tek sendikanın Eğitim-Sen olduğunun altını çizerek ;
“İktidar dan yana hareket eden sendikalar eğitim emekçilerin sorunlarını çözmek yerine farklı yol izleyerek sendikacılık yaptıkları düşünüyorlar. Oysa ki eğitim emekçilerin ve eğitim çözülmesi gereken dağlar gibi sorunları beklerken Eğitim-Bir Sendikasına yakın olan idareciler ne yazık ki Eğitim-Sen’e üye olan okul müdürlerine ve öğretmenler sürekli mobing uygulamaktan öteye gitmiyorlar. Görevden almalar ve atamalar liyakata göre yapılmamaktadır. Bunun örneklerini canlı olarak hep birlikte yaşamaktayız. Özellikle 15 Temmuz sonrasında bu baskılar kat ve kat artarak sendikamızı vatan haini boyutuna getirildi. Vatan haninin kimler olduğunu ortada. KESK’e bağlı sendikalarda ihraçlar çok çok azınlıkta iken Kamu-Sen ve Memur-Sen’e bağlı sendikalarda ise KESK’in kat ve katı ihraçlar yapıldı.Ne yazık ki bu tablo tüm çıplaklığı ile gözler önünde iken Kesk’e bağlı sendikalar günah keçisi ilan edildi. Asıl mağduriyet varsa onun adresi de Eğitim-Senlilerdir.Kutsal değerlerin arkasına saklanarak eğitim emekçilerine yönelik çözüm üretmediler. Emekçilerin haklarını arayan bu yolda bedeller ödeyen bizler eğer eğitim çağdaş, eğitimde fırsat eşitliği, emekçilerin insanı boyutlarda yaşamlarını sürdürebilecek düzeyde ekonomik koşulları düzelene kadar sendikal hareketlerimiz sürecektir. Her türlü şiddete, ayrımcılığa, ötekileştirmenin her daim karşısında olmaya devam edeceğiz. Sonucu ne olursa olsun” şeklinde ifade etti.

Gün boyu süren kongrede oy kullanan 176  delege oylarını Mehmet Akif Ersoy Lisesi Beden Eğitim Öğretmeni İsmail Şener’in başkanlığı için kullandı.

Metin Demirel yönetiminden Ayşe Dubaz ve Emek Çeker’inde yönetim listesinde olduğu yeni yönetime Ayşe Çevik,Mehmet Ramazan,İrfan Tolga Bilgin ve Abdülkerim Uncu katıldı.

Eğitim-Sen’in yeni Başkanlığına seçilen 34 Yıllık deneyimli eğitimci İsmail Şener ; “Görevi devreden başkanımız Metin Demirel’in de dediği gibi Sendika olarak gerçekten büyük bedeller ödedik. Eğitim Emekçileri ve Manisa’daki eğitimi Dünya standartlarına getirebilmek için elimizden ne geliyorsa onunda fazlasını yapacağız.15 Temmuz itibari ile sendikamız ile yollarını ayıran eğitim emekçilerine tek tek ulaşarak doğrularımızı onlara anlatmaya devam ederek yeniden çatımız altına toplayacağız.” Şeklinde konuştu.   

     

Editör: TE Bilişim