Sevgili okurlarım en son yazdığım yazı BYD ile ilgili idi. O cephede iyi gelişmelerin olduğunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. BYD ve OSB cephesi temelin atılması yönünde somut yol alıyorlar.Bunun en büyük göstergesi ise işçi alım ilanları. 

Yerel seçimlerin üzerinden 6 ay gibi süre geçmesiyle birlikte Manisa Bakanların uğrak yeri haline geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı onu takiben de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Manisa’ya gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatmak isterim. Son olarak ta Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Manisa’ya ayak basan bakan oldu.

Manisa diğer illere oranla hem sanayi yatırımları, tarımsal üretimleriyle, önlenemeyen iç göç, ihracatı ve hazineye kazandırdığı vergilerle, siyasetteki renkli isimlerle, parti genel başkanı ve meclisteki grup başkan vekilleri ile oldukça adından söz ettiren bir il Manisa.

Ancak hazineye kazandırdığı vergileri düşünürsek geri dönüş yönüyle baktığımızda da kişi başı düşen milli hasıla olarak da alamayan da bir il.

TASARRUF TEDBİRLERİ İLE GEDİZ KAVŞAĞI NASIL BİTER SORU İŞARETİ

15 Yıl öncesinde bilindiği üzere Cengiz Ergün MHP belediye başkanı olarak seçilmiş o gün içinde iktidara karşı muhalefet cephesini oluşturan bir belediye başkanı idi. Yeni Terminal binasını bitirip hizmete açtı. Asıl Terminal ile bütünleşmesi gereken Gediz Kavşağı projesini bir türlü AKP’li vekillere yapılması yönünde kabul ettiremedi. Kısa süre sonra Cumhur ittifakı çatısı altına giren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, bu projeyi yine anlatamadı. Daha doğrusu AKP cephesi anlamak istemedi çünkü işine gelmedi. O gün işe gelmeyen Gediz Kavşağı projesi Manisalılara ve o yolu kullanana sürücülere 15 yıl kaybettirdi. Şimdiki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, bakanlık koltuğuna oturmadan önce uzun yıllar Cumhur İttifakı çatısı altında İzmir Karayolları Bölge Müdürlüğünü üstlendi bizim Gediz Kavşağı yine olmadı. Genel ve Yerel seçim kapıya dayandığında apar topar proje hazırlandı ancak 6 aydır yaprak kımıldamadı.

Bakan Uraloğlu, Eylül ayı başında apar topar İzmir’e geldi ve oradan da kangrene dönüşen Gediz Kavşağında proje lansman toplantısı düzenledi. Ne zaman bitirileceği bile belli olmayan Gediz Kavşağının sözde startını verdi.

  Gerçekten ne zaman bitirilecek, kaç para bitirilecek bu konuda netlik yok. Sadece Karayollarında 17 bin 02 TL asgari ücret ile çalışan taşeron işçiler derdini bile sormadan çektirdiği hatıra fotoğrafı ile anılarak ayrıldı Manisa’dan bakan Uraloğlu ve ekibi.

  

DEMİRCİ –KÜTAHYA YOLU İÇİN 1000 SAYFALIK ANSİKLOPEDİ YAZILIR

Manisa’nın yol sorunu sadece Gediz Kavşağı ile bitmiyor. Demirci-Kütahya yolu yıllardır devlet eli bekliyor.Orası için değil köşe yazısı 1000 sayfalık kitap olur ansiklopediye dönüşür. Bakın o yol halesi yapılamadığı gibi başlasa bile ne zaman biteceği yönünde hiçbir ışık bile yok.

TURGUTLU YOLU CİDDİ MÜHENDİSLİK HATALARIYLA DOLU

Uzun süredir yarım kalan Manisa-Turgutlu yoluna gelince geçtiğimiz günlerde o yoldan geliyordum ki yol kısmi bir hareketlilik gördüm. Ancak birlikte yolculuk yaptığım ve o yolu yıllardır kullanan toplu taşıma sürücüleri ‘Yol ciddi mühendislik hataları var. Buda şu demek yine birçok canlar yok olacağı gibi milyonlarca liralık milli maddi hasar demektir’ dedi. Yol boyunca gerçekten bir de bu gözle baktım çalışmalara. Haklılık payları var. Ha derseniz kervan yolda çözülür…Gerçi her işimiz böyle ya!..

FİDAN AKP’NİN KURTARICISI OLUR MU?

Gelelim Hakan Fidan AKP’nin yeni lideri olur mu? Sözlerime. Bilindiği üzere Putin Devlet Başkanlığına gelmeden önce İstihbarat biriminin en tepesindeki isimdi. Bugün Ülkesinin Başkanlığını başarılı şekilde götürüyor bu nedenle Hakan Fidan pekala AKP’nin gelecekteki yeni lideri olabilir diyeceksiniz. Aslında ilk bakıldığında neden olmasın olabilir de.

Hafızamızı biraz geriye doğru çalıştırırsak AKP’deki Devlet Başkanlığının yolu Dışişleri bakanlığından geçtiğini görürüz. Dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, sırasıyla önce Başbakan sonrasında Cumhurbaşkanı, onun ardından da Dışişleri bakanlığı görevinden bulunan Ahmet Davutoğlu Başbakan olan isimlerden idi.

Bu yönüyle de baktığımızda da AKP’nin yeni lideri Hakan Fidan olursa da şaşırmayanlardan olurum. Yanındaki danışmanları parlatma materyallerini kullanırken dikkatli olmalı …Süleyman Soylu’da bu hata yapıldı Midyat’a giderken eldeki pirinçten olundu. Bunu da unutmamak gerekir. Şimdi etrafımızı enerji enerji diyenler sardı…

Fidan’ın Manisa’ya yönelik yaptığı ziyaretin gereğinden fazla korumacılık gereğinde fazla abartılı önlemlere tanık oldum. Tüm yazdığım unsurlar daha önceden takip ettiğim birçok dışişleri Bakanlar başta olmak üzere diğer bakanlardan daha farklıydı. Normal programları devlet sırrı gibi saklanmanın ötesinde rutin AKPli belediye ziyareti ve halkla buluşması, valilik ziyaretinin rutin program dışı bırakılarak basına yasak konulması.STK ve Halkla buluşma programlarında kullanacağı sözlerde ne gibi sakıncalar olabilir di acaba?

Bence tam tersine gazeteciler geleceğin liderini ve onun kullanacağı hitap üslubunu onu dinleyerek halk kitlelerine daha iyi anlatılmasının yolu açar.

Kaldı ki liderlik yolunda Bülent Arınç’ın son zamanlarda yaptığı çıkışlarla bu gemide benimde olduğumu unutmayın mesajlarını her seferinde hatırlatmaktan geri kalmadığını unutmamak gerekir..

  

BU CENAZEYİ KALDIRMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Geleyim AKP‘nin Manisa’daki gidişatına. Bilindik üzere iyi bir Genel Seçim ve Yerel seçim geçirmedi AKP ve Cumhur İttifakı cephesi.

Faturanın oldukça vahim, ağır olduğunu yeni yeni idrak etmeye başladı Cumhur ittifakı.

Tabii ki onlara hak vermek gerek böyle bir tabloyu ne onlar, nede karşılarında mücadele eden CHP kanadı beklemiyordu.

Dile kolay 3 milletvekiline sahip olan CHP cephesi Genel Seçimde 10 milletvekilliğinden 4’ünü aldı. Sadece bununla kalmadı Manisa CHP Özgür Özel ile Genel Başkanlık onurunu yaşadı.

6 Vekil olan Cumhur İttifakı cephesi 1 kayıpla 5’e geriledi.

En az 4 vekil hedefleyen İYİ parti tek vekilde kala kaldı.

Yerel Seçime geldiğimizde ise ortalık tam bir doğal afete dönüştü.

Deprem bazında baktığımızda 8 şiddetinde.

Afat yönünden bakıldığında ise Japonya’daki Tusunamiyi 10’a katlar türünde idi.

Cumhur ittifakı Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 14 İlçe belediye kaybetti.

Elde Saruhanlı-Demirci kaldı. Selendi ilçesi Yeniden Refah Partisinin oldu.

Cumhur ittifakının yereldeki ayakları ve elleri kesiliverdi.

Sadece o yönüyle bakmamak gerekir üç ay gibi uzun süre sesi soluğu da kesildi.

Şimdi bu cenaze nasıl kalkar, kim bu cenazeye omuz verir plan bu.

Başkan Salih Hızlı ve arkadaşlarının misyonu bu seçimle birlikte tamamlandı.

İlçeden Merkezin yönetilemeyeceği böylece tescillenmiş oldu.   Gerçi Bahadır Yenişehirlioğlu ‘Partinin yeni ağabeyi benim. Ben ne dersem O olur” dese bile bu tez kaybedilen vekil ve belediye kaleleri ile tüm çıplaklığı apaçık ortada. Yani Partinin ciddi ağabey probleminin sürdüğü gerçeğin ta kendisi…

Fatura çok ağır ve kabarık oldu…

AKP Ülke genelinde kongre takvimini çalıştırmaya başladı. Manisa’daki teşkilatı omuzlayacak isimler arasında Kurucu il başkanlarından Dursun Ali Yıldız, yine kurucu il başkanlarından Mehmet Çerçi, Berk Mersinli, Adnan Kaçire, önceki dönem milletvekillerinden Mehmet Ali Özkan ile bazı genç isimler gösteriliyor. Başka bir değişle üçüncü kuşak gençliği desek olur.

Benim tecrüben şunu söyler yeni bir enerji, sinerjinin yaratılabilmesini, halkın öz güvenini ve itibarını yeniden kazanılmasını hiç de mümkün görmüyorum.

Tek adres ve çözüm yolu doların ve faizleri yükselişini durdurmak ihracata yönelik üretimi arttırmak eğer bu unsurları harekete geçiremezse Cumhur ittifakının yeniden ayağa kalkması olanaksız hatta imkansız gibi.

O nedenle CHP Lideri Özel’in Kasım 2025’i ön gördüğü erken seçim sözlerine kulaklarını tıkayacak iktidar. Hatta bununla kalmayıp Normal seçim sürecine kadar her türlü gündem değişikliğine yönelik spekülasyonları bir bir devreye koyacak. Bunun canlı örnekleri görülüyor. Belediyeler SGK borçları ile çalıştırılamaz hale getirilmeye başlandı.

Bundan sonraki yazım CHP’nin 6 ayı nasıl geçti değerlendirmesi yönünde olacaktır. İnanın O cephede işler pek iyi gitmiyor izlenimlerini alıyorum. Saygılarımla ….