Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Güreş Milli Takımı adına 87 kg’da mücadele eden Ali Cengiz, altın madalya alarak dünya şampiyonu oldu. Ali Cengiz’ın aldığı madalya, şampiyonadaki bu sene ikinci altın madalya oldu.
Geçtiğimiz günlerde Serbest Güreş Milli Takımı'ndan Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk bronz madalya, Kadın Güreş Milli Takımı'ndan Buse Tosun Çavuşoğlu altın madalya ve Grekoromen Güreş Milli Takımı'ndan Rıza Kayaalp gümüş madalya ile Selçuk Can bronz madalya almıştı.

MEMLEKETİNE DÖNDÜ 

Başkan Durbay, esnaf ve vatandaşlarla buluştu Başkan Durbay, esnaf ve vatandaşlarla buluştu

Aslen Manisalı olan Ali Cengiz, memleketi Akhisar’da büyük coşkuyla karşılandı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, şampiyonu makamında ağırlayarak, “Akhisarlı Milli sporcumuz Ali Cengiz, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu!  Gururumuz Ali Cengiz'i Belediyemizde Milletvekilimiz Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile misafir ederek bu büyük başarısından dolayı kendisini kutladık. Tebrikler Ali Cengiz, seninle gurur duyuyor ve başarılarının devamını diliyorum.” İfadelerini kullandı. 

Editör: Murat Yalçın