Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Narin nasıl öldürüldü? Narin'in ölüm nedeni belli oldu - 6

ÖLÜM NEDENİ BELLİ OLDU

İstanbul Adli Tıp Kurumu, 8 yaşındaki Narin'in ölüm nedenine ilişkin çalışmasını tamamladı. 

Adli Tıp Kurumu'nun raporuna göre, küçük Narin'in boğularak öldürüldüğüne yönelik bulgulara ulaşıldı. Rapordaki bulgularda, boyun ön kas grubunda ve çene alt grubunda kanamaya işaret edildi. Narin, büyük olasılıkla elle boğularak öldürüldü. 

91 ÖRNEK ALINMIŞTI

Narin’in otopsi işlemlerinde 91 örnek alınmıştı. Ön otopsi belgesine göre, 91 doku örneği, istismar dahil her türlü suçu ortaya çıkaracak şekilde alındı.

Adli tıp uzmanlarının ilk izlenimlerinde, çocuğun cesedinde ciddi anlamda çürüme başlamış olduğu tespit edildi.

Raporda, "Gözle görünür bir kesici-delici alet veya ateşli silah yaralanması yok." denildi.

Narin nasıl öldürüldü? Narin'in ölüm nedeni belli oldu - 5

ÇÜRÜMEDEN DOLAYI SAPTANAMADI

"Katil kim?" sorusuna yanıt yok! Narin Güran cinayeti soruşturmasında son durum ne? "Katil kim?" sorusuna yanıt yok! Narin Güran cinayeti soruşturmasında son durum ne?

Cesetteki çürüme nedeniyle ölüm zamanına ilişkin bir beyanda da bulunulamayacağı vurgulandı.

Doku örneklerinin bir kısmı, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Uzmanlar, otopsi raporundaki "stertum kanama" bulgusunun küçük kızın "iman tahtası" denilen göğüs bölgesine tekmek ve yumrukla vurulduğunu, vücudun birçok yerindeki kanama bulgularının boğuşma yaşandığını, direnme yaşanmış olduğunu, bu durumun yetişkin bir erkek tarafından cinayetin işlenmemiş olmama ihtimalini gündeme getirebileceğine işaret ediyor.

Narin nasıl öldürüldü? Narin'in ölüm nedeni belli oldu - 7

Narin Güran'ın kesin ölüm nedenini ortaya çıkacak raporun 23 Eylül'de açıklaması bekleniyor.. Kapsamlı raporda ölüm zamanı ve suda ne kadar süre kaldığına dir kesin bilgiler netleşecek.

Narin nasıl öldürüldü? Narin'in ölüm nedeni belli oldu - 8

Editör: İclal Çiçek