Fernas Madencilik’teki eylemlerle ilgili ak partili vekilden açıklama Fernas Madencilik’teki eylemlerle ilgili ak partili vekilden açıklama

Cevdet Cömert’in ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Bugün bir çok kişi Cömert’le ilgili taziye mesajı paylaştı. 
Onu en iyi tanıyanlardan biri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Filizkan… 
Filizkan’ın kaleminden Cevdet Cömert’in hayatı: 
Cevdet Cömert 11 tem 1955 doğumlu. Makedonya Boletin doğumlu. Evli 3 çocuk babası. Manisa’ya göç ettikten sonra babasının Almanya’ya işçi olarak gitmesi ile bir süre Almanya’da kaldı. Aktif geçen yaşamında Manisa Makedonya’daN gelen Türk göçmenlerinin kültürünü yaşatma derneğini 1980’li yıllarda kurucu başkan olarak kurdu. Doğruyol Partisi’nde ilçe yöneticiliği ve bir dönem Manisa belediye meclis üyeliği yaptı.  
Manisa Makedonya Göçmenleri Derneği’nde uzun yıllar başkanlık yaptıktan sonra ara verdi. Son yapılan genel kurulda istek üzerine yeniden başkan seçildi. 4 yıl önce doğduğu Boletin’de ev yaptı. Makedonya’dan çifte vatandaşlık hakkını aldı. 1.5 ay önce eşi ile birlikte Makedonya’da yazı geçirmek için Boletin’e taşındı. 
19 Temmuz sabahı bahçesinde çalışırken kalp krizi geçirdi. Mavrova Hastanesine kaldırıldı ise de kurtarılamadı. Hepimizin başı sağolsun. Soyadı gibi cömert bir insandı.   


 
 

Editör: Murat Yalçın