Türk sineması deyince akla ilk gelen isimlerden biri olan Ahu Tuğba, 1 Eylül'de Miami'deki evinde KOAH hastalığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Ahu Tuğba'ya veda: Şurada yattığına inanamıyorum - 1

69 yaşındaki Tuğba'nın ölümünün şüpheli bulunması üzerine otopsi istenmiş, bu nedenle oyuncunun cenazesi Türkiye'ye bir türlü getirilememişti.

Ahu Tuğba'ya veda: Şurada yattığına inanamıyorum - 2

Prosedürlerin tamamlanması sonrası Ahu Tuğba'nın cenazesi, ölümünden 27 gün sonra ABD'den Türkiye'ye getirildi.

ATLAS SİNEMASI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

Bugün Atlas Sineması'nda Tuğba için bir veda töreni düzenlendi. Törene ailesi, arkadaşları ve meslektaşları katıldı.

Ahu Tuğba'ya veda: Şurada yattığına inanamıyorum - 4

SERPİL ÇAKMAKLI'DAN SİTEM

Serpil Çakmaklı, veda törenine katılımın az olması nedeniyle başta Banu Alkan olmak üzere meslektaşlarını eleştirdi.

"DUASINI EDELİM, RAHATLAYACAĞIM"

Tören öncesi basın mensuplarıyla konuşan Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik Calvin ise annesinin vefatından sonraki sürecin kabus gibi geçtiğini söyledi ve "Hiçbir evlat annesini öyle görmek istemez. Allah düşmanımın başına vermesin" dedi.

Anjelik Calvin, tören sırasında "Şurada yattığına inanamıyorum. Toprağa verelim, duasını edelim rahatlayacağım" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Ahu Tuğba'ya veda: Şurada yattığına inanamıyorum - 7

"ANNEMİ CANIMDAN ÇOK SEVİYORUM"

Sahnede konuşma yapan Anjelik Calvin, "Tabutu başında ne denir ki... Şov yapmaya gerek yok, Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yılın üzerinde emek veren bir kız çocuğu düşünün. Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu... Onun için buradayız. Teşekkür ediyorum, konuşamıyorum affedin beni. Onu kendi canımdan çok seviyorum. Onu çok seviyorum, yüreğim dağlanıyor" ifadelerini kullandı.

"EN SON TELEFONDA KONUŞMUŞTUK"

Oyuncu Nuri Alço ise “Ne yazık ki böyle bir acı günde bir araya geldik. En son telefonda konuşmuştuk. Ev problemi vardı, kiracısını çıkarmıştı. Oranın düzeni için aradı. Onu konuşuyorduk gene üç defa aradı. Maalesef üçüncüsünde açtım ama çok değişik bir sesle bir ağlama sesi. Acı bir haber geldi, duydum. Tabii ki kendimizi o anda kaybettik. Ahu gerçekten çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir kız arkadaşımdı” diye konuştu.

Ahu Tuğba'ya veda: Şurada yattığına inanamıyorum - 8

Ahu Tuğba'nın cenazesi, bugün Teşvikiye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Manisa Kitap Fuarı'nda yazarlar geçidi Manisa Kitap Fuarı'nda yazarlar geçidi

VASİYETİNİ YILLAR ÖNCE YAZDIRDI

Ahu Tuğba, 2013'te yakalandığı akciğer rahatsızlığının tedavisi sürecinde vasiyetini hazırlattığını ve organlarını bağışladığını söylemişti. Vasiyetinin içeriğini açıklamayan Tuğba, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Akciğerim alınacaktı. Ameliyata girecektim. Kızıma ameliyat olacağımı söylemedim, 'Bodrum’da evde uyuyorum' dedim. Anestezi yasak olduğu için vasiyetnamemi yazdım. Ameliyata gideceğim gün direkt noteri çağırdım yanıma. Vasiyetimi yazdırdım çünkü anestezi yasak dediler bana. Organlarımı da bağışladım. Ameliyattan sonra yaşayacağım mı, öleceğim mi bilmiyordum. En büyük korkum kızımı bir daha görememekti. Ölümden korktuğum yoktu benim. Ben sevk edilirken kızım Bodrum’a geldi. Beni Bodrum’da zannediyordu. 'Bir oteldeyim' dedim. Ben İzmir’den İstanbul’a giderken yolumu İzmir’den Bodrum’a çevirdim. Hayatımda ilk kez kızıma yalan söyledim. Onun bunları hissedip gelmesi bir mucizeydi yani. Yaşıyor olmam ameliyat olmamı engelleyen kızımdı. Doktorum tarafından ameliyata gerek olmadığı söylendi."

Ahu Tuğba'ya veda: Şurada yattığına inanamıyorum - 11

AHU TUĞBA KİMDİR?

Ahu Tuğba Türk sinema oyuncusu. İstanbul'da dünyaya geldi, İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nden (Robert Kolej kız lisesi bölümü) mezundur.

Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde İngilizce eğitime başladı ancak tamamlamadı. İlk rolünü 1974 yılında bir filmde oynadı, 1970'lerin sonlarına doğru Türk sinemasına adım attı. 1980'lerin başında Yeşilçam'da üne kavuştu. 1987 yılında bir de müzik albümü çıkardı.

Ahu Tuğba, bir çoçuk annesidir. Ünlü ismin Anjelik Calvin adında bir kızı bulunuyor.

Editör: İclal Çiçek