31 Mart Yerel Seçimlerinde elindeki ilçelerin çoğunu kaybeden Ak Parti’de kartlar yeniden karılıyor. Kongre kararının alındığı partide yeniden yapılan süreci başlatıldı. İlk aşamada Ahmetli, Köprübaşı, Selendi, Kula, Kırkağaç, Gördes ve Gölmarmara ilçelerine yeni başkanlar atandı.  Seçimlerde sadece Saruhanlı ve Demirci ilçelerinde belediye başkanlıklarını kazanan Ak Parti’de değişim rüzgarları bu kez sert eseceğe benziyor.  

Dervişoğlu'ndan, Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli'ye sert sözler Dervişoğlu'ndan, Öcalan'a çağrı yapan Bahçeli'ye sert sözler

İlk kongre 26 Ekim Cumartesi günü Saruhanlı’da yapılacak. Merkez ilçelerde ise Yunusemre’de 2 Kasım 2024, Şehzadeler’de ise 3 Kasım’da 2024’te seçim var. 

Aralık ayı ortasında ilçe kongreleri bitecek. İl Kongresinin tarihi net değil. 

SALİH HIZLI HENÜZ AÇIKLAMADI 

Ak Parti’nin mevcut il başkanı Salih Hızlı henüz resmi olarak adaylığını açıklamadı. Hızlı’ya şuana kadar çıkan tek rakip partinin bilinen isimlerinden Dursun Ali Yıldız.  

Geçtiğimiz günlerde bir açıklama daha yapan Yıldız şunları söylemişti: Ak Parti'ye ihtiyacı olan bu vefalı insanların şehrinde, kayıplarımızı tekrar kazanmak ve yerine koymak gerekiyor. Biliyoruz ki, Manisa bizi seviyor; tabii ki biz de halkımızı. 

Şehrimizi; Manisa sevdalısı dört milletvekilimiz, büyüklerimiz, kadın ve gençlik kollarımız, eski, yeni belediye başkanlarımız, partimizde şimdiye kadar görev yapmış il başkanlarımız, ilçe bakanlarımız, belediye ve Manisa'mızın en ücra yerine bile hakim il genel meclisi üyelerimiz, yönetim kadrolarında yer almış olanlar ve tüm halkımız, el ele verererek herkesin mutlu olduğu bir şehir haline getirmek için halis niyetle İl Başkanı adaylığı gibi hayırlı bir yolculuğa çıktım.
Manisamız, ülkemiz ve partimiz için hayırlı olsun. Şimdiye kadar yüklenmiş olduğum bütün görevleri alnımın akıyla yerine getirmiş biri olarak, bundan sonra da, ne sayın Cumhurbaşkanımızın, ne bu şehrin güzel insanlarının, ne de vekillerimin ve büyüklerimin yüzünü öne eğdirmem. Kendimiz için değil, her şey sevdiklerimiz ve halkımız için, ama Hak'la beraber.”

Editör: İclal Çiçek