Yersel seçimlere 3 ay kala siyasi kulisler oldukça hareketli. Manisa’da muhalefet partileri büyükşehir ve bazı ilçelerde adaylarını açıkladı. CHP’nin büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek. CHP, Şehzadeler’de Gülşah Durbay’ı, Yunusemre’de ise Semih Balaban’ı aday gösterdi.  

İyi Parti, özellikle merkez ilçelerde elini çabuk tutarak nerdeyse 4.5 ay önceden adaylarını ilan etti. Şehzadeler’de Ahmet Karadağ, Yunusemre’de ise Tufan Akan’ın adaylığı ilan edildi. Her iki aday haftalardır sahada çalışıyor.  

GÖZLER AK PARTİ’DE…

Muhalefet adaylarını büyük ölçüde netleştirirken Cumhur İttifakında adaylar henüz açıklanmadı. Ancak her an açıklanabilir. Siyasi kulislerde dolaşan söylentiler oldukça dikkat çekici.

Yunusemre’de mevcut belediye başkanı Mehmet Çerçi’nin yeniden aday olabileceği konuşuluyor. Hatta Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapılan görüşmede Çerçi’nin yeniden aday olabilmesi için olumlu bir görüşme yapıldığı iddia ediliyor.

Bir diğer söylentiye göre Çerçi’ye karşı parti içinde oluşan muhalif blok, Berk Mersinli ya da Yavuz Kurt’un aday olmasını istiyor. Bu konuda girişimlerin olduğu biliniyor. 

ERDOĞAN, YENİŞEHİRLİOĞLU’NA SORACAK   

Öte yandan son kararı verecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ak parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ve milletvekillerine danışıp son kararı vereceği belirtildi. Bahadır Yenişehirlioğlu, aday seçimlerinde etkin rol oynayacak. Geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleşen buluşmada, milletvekilleri ve partinin yönetim kadroları arasında “Manisa’da kimin aday olmasını istiyorsunuz” şeklinde küçük bir anket de yapıldığı konuşuluyor.  

MHP’DE ERGÜN’ÜN İLAN EDİLMESİ BEKLENİYOR

Ak parti ile MHP arasında yapılan görüşmelerde Manisa ile Mersin’de MHP’nin adayının desteklenmesi kararı çıkmıştı. MHP Genel Merkezinin yakın zamanda mevcut başkan Cengiz Ergün’ü resmen açıklaması bekleniyor.  

MHP ayrıca 6 ilçede adaylarını açıklayacak.

Manisa’nın lezzetleri MasterChef’te Manisa’nın lezzetleri MasterChef’te

Editör: Murat Yalçın