Konu hakkında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Şehzadeler ilçe Başkanı Ahmet Çelik, Manisa'da birçok çiftçinin mağdur olduğunu belirtti. 
Çelik şu açıklamayı yaptı: “Her yeni yıla girildiğinde ÇKS’sini (Çiftçi Kayıt Sistemi) Haziran ayına kadar yenileyebilen, doğal afet hasarlarına karşı Tarım Sigortalarını yapan çiftçilerimizin ÇKS Sistemi yenileme süreci 2021 yılında Eylül ayına kadar uzatılırken, bu yıl 31 Aralık 2022 tarihinde kapatıldı.

Aynı zamanda Tarım ve Orman Bakanlığı ÇKS yenileme güncellemesini bu yıl E-Devlet sistemi üzerinden yapılmasını istedi. 
İlk defa yapılan bu uygulama değişikliği ve yenileme sürecinin 6 ay öncesine çekilmesi bir yana, Hastalık-Ölüm-Akıllı Telefon ve İnternet kullanamayan çiftçilerimizin bilgilenememiş ve kayıtlarını güncelleyememiş olması mağduriyeti arttırmıştır. 

Şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti Şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Tarım Sigortalarını yaptıramayan çiftçilerimiz İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine, Sosyal Medya Kanallarına ve CİMER’e yazarak sorunlarını dile getirmişlerdir. 

Bizler de çiftçilerimize destek olmak, onların sesi olmak adına elimizden gelen her çabayı göstereceğimizi bildirmek istiyoruz. 

Eğer Tarım Sigortaları yapılmaz ise ileride oluşacak doğal afetlerden olumsuz olarak etkilenecek çiftçilerimizin zararlarını kim karşılayacak?

Çiftçi Kayıt Sistemi’nin açılmasını ve yenileme sürecinin her yıl olduğu gibi uzatılmasını istiyoruz.”

Çelik yetkililerin bu mağduriyetinin gidermesi gerektiğini ifade ederek konunun takipçisi olacaklarını açıkladı.

Editör: TE Bilişim