MANİSA (İHA) -

Manisa'da etrafa gelişigüzel çöp atanlara çağrı: "Temizlik bizim görevimiz, korumak hepimizin!" Manisa'da etrafa gelişigüzel çöp atanlara çağrı: "Temizlik bizim görevimiz, korumak hepimizin!"

Manisa Büyükşehir Belediyesi, bahçe atıkları, hafriyat, moloz, evsel atık, geri dönüşüm atıklarıyla çevreyi kirletenlere yönelik bir dizi önlem aldı. Bu çerçevede sık sık denetimlerini sürdüren büyükşehir belediyesi, hafriyat araçlarını da uydu üzerinden takip ediyor. Alınan tüm önlemlere rağmen bazı vatandaşların traktör ve kamyonet gibi araçlarla tarım ve mera arazilerinin yakınlarına kaçak olarak hafriyat atıklarını dökmeye devam ettiğini belirten Adem Gökçe, "Hafriyat ve inşaat yıkıntı atıkları, çevremize zarar veren en kirletici unsurların başında geliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı olarak 17 ilçemizde aralıksız denetimler gerçekleştiriyoruz. Bu denetimlerimize ek olarak il sınırlarımız içerisinde bin 173 hafriyat aracını 24 saat uydu üzerinden takip ediyoruz. Ancak traktör ve kamyonet gibi küçük araçlarla maalesef burada gördüğünüz gibi tadilat sonrasındaki molozlar gelişi güzel yol kenarlarına dökülüyor. Örneğin burada adeta çevre katliamı da yaşanmış diyebiliriz. Hem vatandaşlarımıza hem de doğamıza büyük bir zarar verilmiştir ”dedi.

Kaçak hafriyat dökümüne karşı mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüreceklerinin altını çizen Gökçe, ”Bizler her ne kadar denetim yapsak da çevreye duyarlı vatandaşlarımızdan özellikle bu tip yerlerde moloz dökümü olduğunda 0538 440 38 49 nolu whatsapp ihbar hattımızdan ya da 0 236 231 71 45 numaralı Alo Hafriyat Bilgi ve şikayet hattımızdan bize ulaşabilirler. Kaçak döküm noktasında şahıslar için cezalar 1,259 TL ile 20 bin TL arasında değişiyor. Tüzel kişilerde ise bunun 2 katı diyebiliriz. Vatandaşlarımız bizi aradıklarında hemen olay yerine gidiyoruz ve gereken cezai işlemi yapıyoruz. Döküm alanını da temizliyoruz. Ayrıca evinde hafriyat olan vatandaşlarımız da bize ulaştıklarında, Büyükşehir Belediyemize gelip tahakkuk işlemleri yapıldıktan sonra evlerinden molozları alıyoruz. Manisa’mızın daha temiz ve sağlıklı bir şehir olması için hepimiz daha duyarlı olmalıyız. Ancak bu şekilde evlatlarımıza daha yaşanabilir bir kent bırakabiliriz ”dedi.