Manisa'da sokak düğünleri yasaklandı mı? Ak Partili başkandan kafa karıştıran açıklama Manisa'da sokak düğünleri yasaklandı mı? Ak Partili başkandan kafa karıştıran açıklama

Programın çekimleri geçtiğimiz hafta Manisa Yunuspark’ta yapılmıştı. Kızlar ve erkekler grubu olarak yarışan yarışmacılar birbirinden farklı Manisa yemeklerini yapabilmek için kıyasıya yarıştı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, MasterChef ekibine Manisa’yı seçtikleri için teşekkür etti. Şehirle ilgili bilgiler veren Başkan Zeyrek, Manisa’nın çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, zengin toprakları ve ürün çeşitleri, sanayisi ve tarımıyla birçok zenginliği bir arada barındıran bir kent olduğunu ifade etti.

Şefler Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna, Manisa’da çok iyi karşılandıklarını belirterek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdiz Zeyrek ve ekibine teşekkür ettiler.   

Yunuspark açık alanda gerçekleştirilen programda yarışmacılardan, Manisa’ya özgü pideli paça, çalkama, börülce tarator, Manisa kebabı ve şekerli pide yapılması istendi.

Büyük mücadeleye sahne olan yarışmada Başkanı Ferdi Zeyrek’in de yer aldığı jüri üyeleri en iyi lezzetleri oyladı.

Yarışmanın oylama sonuçları ise stüdyoda açıklandı. Öncesinde ise şefler Manisa’ya övgüler yağdırdı. Mehmet Şef, Manisa’yı çok sevdiğini belirterek, şehrin çok zengin bir ürün yelpazesine sahip olduğunu, üzüm, zeytin başta olmak üzere birçok tarım ürününün en iyilerinin Manisa’da yetiştiğini ifade etti.    

Somer Şef ise Manisa’nın zeytin ve üzümde dünyada söz sahibi bir şehir olduğunu, Spil dağının yeşil görüntüsüne hayran kaldığını dile getirdi.  

Yarışmacılar da Manisa’yı çok beğendiklerini ifade ederken, Ezgi Manisa’ya ilk kez geldiğini, çok beğendiğini ifade etti.  Diğer yarışmacılar da ikram edilen üzümlerin inanılmaz lezzetli olduğunu ifade ettiler.  

Program boyunca Manisa’nın tarihi ve sembolik yerleri ekrana geldi. Manisa’nın tanıtımına büyük katkı sağlandı.  

Editör: Murat Yalçın