AK Parti'nin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde tek listeyle yapılan seçimde genel başkan ve parti kurulları seçimi tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya mecraları operasyon aygıtına dönüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sosyal medya mecraları operasyon aygıtına dönüştü

4. Olağanüstü Büyük Kongre'de, mevcut MKYK üyelerinden 49'u yeni MKYK'de yer almazken 26 isim yerini korudu. MKYK'de 18 kadın, 57 erkek yer aldı.

Yeni MKYK'de Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ, Bülent Tüfenkci, Derya Yanık, Fatma Güldemet Sarı, Haluk İpek, Jülide Sarıeroğlu, Murat Baybatur, Leyla Şahin Usta, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Öznur Çalık ve Şamil Tayyar yer almadı.

Yeni MKYK'ye daha önce AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapan Ahmet Arslan, Mahir Ünal, Mustafa Elitaş, Nihat Zeybekci ve Fatma Betül Sayan Kaya ile milli yüzücü Umut Arman Sonay, doğal yaşam yayınlarıyla bilinen eğitmen, sporcu Serdar Kılıç, yayıncı, sunucu Hayati İnanç, eski futbol hakemi Kuddusi Müftüoğlu, iş insanı Erkan Güral, akademisyen Hasan Basri Yalçın ve görme engelli hukukçu Cemal Donat yer aldı.

Manisa’dan Mücahit Arınç ile Ayşe Nevin Sert MKYK’da yer alan isimler oldu. Bahadır Yenişehirlioğlu da grup başkanvekili olması nedeniyle doğal üye olarak toplantılara katılacak.

AK Parti Sözcüsü görevini sürdüren Ömer Çelik, grup başkanı ve grup başkanvekilinin isimlerinin listelerde olmamasına ilişkin de "Grup başkanımız ve grup başkanvekillerimiz, MKYK'nın ve MYK'nın doğal üyesidirler. O sebeplerle listelerde görememişsinizdir, onlar görevlerine aynen devam etmektedirler. MKYK ve MYK toplantılarına aynen katılacaklardır." diye konuştu.

Bahadır Yenişehirlioğlu kongreye ilşkin şunları paylaştı:  “Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni Hep İleri anlayışıyla 4. Olağanüstü Büyük Kongremizi coşku, heyecan ve teşkilatımızın yoğun katılımlarıyla gerçekleştirdik. MKYK Üyeliğine seçilen Milletvekilimiz Sayın Mücahit Arınç ve Sayın Ayşe Nevin Sert’i tebrik ediyor, yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yeni dönemde MKYK’da Manisamızı daha güçlü bir şekilde temsil edeceğiz. Hayırlı olsun."

BAYBATUR’DAN MESAJ

Üç dönem kuralı nedeniyle MKYK’da yer almayan Murat Baybatur ise şu açıklamayı yaptı: "AK Partimizin 4. Olağanüstü Kongresinde oyumuzu kullanıp görevimize yerine getirdik. MKYK’de görev alan dava ve yol arkadaşlarımı bir kez daha tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Türkiye’nin vizyon projelerine imza atan, milleti için gece gündüz çalışan, AK Parti ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan için yolları aşıp büyük kongremize gelen partililerimize teşekkür ederim.

Emeğinize, çabanıza, yüreğinize ve samimiyetinize sağlık.

İyi ki varsınız… Türkiye Yüzyılı İçin Hep Yeni Hep İleri…"

Editör: Murat Yalçın