Fernas Madencilik’teki eylemlerle ilgili ak partili vekilden açıklama Fernas Madencilik’teki eylemlerle ilgili ak partili vekilden açıklama

Manisa’da şehir içi ulaşıma zam geliyor. Manisa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Salih Karaağaç, ilgili dilekçeyi Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığına dilekçeyi elden teslim ederek resmen talepte bulundu. 
UKOME Genel Kurulu ise Cuma (Yarın) saat 14.00’da yapılacak. Manisa genelinde 776 toplu taşıma ve merkezde 205 olmak üzere il genelinde 564 ticari taksi için yeni tarife görüşülerek karar bağlanacak. 
YÜZDE 60 ZAM TALEBİ 
Başkanı Salih Karaağaç,  şu açıklamayı yaptı: “İl Merkezi ve ilçelerimizde faaliyet gösteren toplu taşıma ve ticari taksilerle ile ilgili olarak en son fiyat tarifelerin güncellemesi 16.08.2023 tarihinde yapıldı. 2024 yılı Ocak ayından Haziran ayının sonuna gelindiğini bu süreç içerisinde gelen asgari ücret, personel, motorin, vergi, sigorta ve harçlardaki artışlar ile bakım onarım giderlerinde ciddi oranda artışlar yaşandı. Esnafımızın sürdürülebilirliğinin kalmadI. Gelirler düştü. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için ücretlerin 28.06.2024 Cuma günü saat 14.00’da yapılacak olan Ukome Genel Kurulunda zam talebinde bulunacağımızı duyuruyoruz” dedi.
ÜCRETLER NE KADAR OLACAK? 
Son zamların arından Manisa’da şehir içi öğrenci 9.5 TL,  tam 14.5 TL, nakit biniş 18 TL, Muradiye öğrenci 10.25 TL, Tam 16.75 TL, Nakit binişlerde ise 20 TL ücret alınıyordu. 
Şoförler Odası’nın yüzde 60 zam talebi kabul edilirse öğrenci ücreti 15’i, tam ücret ise 20 TL’yi geçecek. 

Editör: Murat Yalçın