Tüvtürk son yıllarda sürücülerin tepki gösterdiği kurum haline geldi. Araç muayenesi yaptırabilmek için önce randevu almak gerekiyor. Ancak asıl çile randevu aldıktan sonra başlıyor. Tüvtürk’e giden araç sahipleri gişelerde işlem yapabilmek için tekrar sıraya giriyor.

ÖDEME YAPARKEN KOMİSYON SÜRPRİZİ

Vatandaşlar muayene ücretini öderken kredi kartı komisyonuyla karşılaşıyor. Tüvtürk, kredi kartıyla yapılan ödeme için ekstra komisyon talep ediyor. Ödemek istemeyen vatandaşlar ise sıra alamıyor, muayene yaptıramıyor. Yakında herhangi bir bankamatik olmaması nedeniyle sırasını kaybetmek istemeyen vatandaş mecburen komisyona razı oluyor.

ANONS ÇİLESİ

FED faiz kararını açıkladı FED faiz kararını açıkladı

Ücreti ödeyip sıra alan vartandalar önce egzoz için sıra bekliyor. Ardından Tüvtürk’ün önünde, aracının başında durarak anonsları takip etmek zorunda. Cızırtılı, gürültülü her anonsa kulak kabartan sürücüler, duyamama endişesiyle güneşe, yağmura, soğuğa aldırmadan pür dikkat beklemek zorunda bırakılıyor.

Sıranın geldiğini öğrenmenin tek yolu anonsu dinlemek. Duyamadığınız an sıranızı kaybetmiş oluyorsunuz.

Tüvtürk’te yaşanan bu çağ dışı uygulama araç sahiplerini canından bezdirmiş durumda. Tüvtürk önünde yeterli oturma alanları ve tesis olmaması nedeniyle adeta çileye dönüşen muayene işlemi her iki yıl da bir, ticari araç sahipleri için ise her yıl katlanılan bir durum.

Araç sahipleri, başta komisyon ücreti olmak üzere randevu alınmasına rağmen yaşanan sıra çilesinin artık son bulmasını istiyor.     

Editör: Murat Yalçın