AK Parti'den CHP'ye geçen Yunusemre Belediyesi'nde 200'e yakın kişinin işten çıkarıldığı iddia edilmişti.  Bazı işçilerin mahkemeye başvurduğu öğrenilmişti. 

Adalet arayış süreçleri içerisinde geçtiğimiz günlerde AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz ile bir araya gelen işçiler ardından da seslerini duyurmak için belediye binası önünde bir eylem yapıp basın açıklaması gerçekleştirmişlerdi. 
CHP'li Yunusemre Belediyesi tarafından işten çıkarılan A.Ö tarafından açılan işe iade davası sonuçlandı. Manisa 4. İş Mahkemesi tarafından görülen davada mahkeme heyeti işçinin işe iade edilmesine ve kendisine 9 maaş tutarınca tazminat ödenmesine hükmetti.

"Bu henüz başlangıç"
Mahkemenin verdiği işe iade ve tazminat kararını değerlendiren AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz "Bu karar mağdur edilen emekçilerimiz için emsal oluşturacak bir karardır. Bugün işten çıkarılan bir başka işçimizin açtığı davanın da benzer şekilde sonuçlandığını öğrendik. Onun da detaylarını en yakın zamanda basın mensuplarımızla ve vatandaşlarımızla paylaşacağız. Zalimin zulmü payidar olmayacak. Seçim öncesi verdikleri sözleri unutanlara en güzel cevabı yargımız vermiş adalet yerini bulmuştur. İşten çıkan tüm arkadaşlarımız benzer sonucu alana kadar hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

"Kamunun zararlarını kendi ceplerinden ödeteceğiz"

İşe iade ve tazminat davalarının yanı sıra yeni bir hukuk mücadelesi de başlatacaklarını duyuran Başkan Durmaz, "Mahkeme işçilerin işe iadesine hükmederek işten çıkarılmaların keyfi olduğunu tescillemiştir. Bu işçi kardeşlerimizin yerine yeni kişilerin de işe alındıkları göz önünde bulundurulursa belediyemizin işten çıkarılan emekçilerimizin emeklerine ihtiyaç duyduğu aşikardır. Sırf siyasi sebeplerle arkadaşlarımızın işine son verip yerlerine kulislerde yaptıkları pazarlıklar sonucu işçi alan CHP'li yöneticiler mahkeme tarafından hükmedilen tazminat tutarlarını belediye kasasından ödemeye çalışacaklar. O para sizin, benim tüm Yunusemreli hemşehrilerimizin parasıdır. CHP'li yöneticilerin siyasi egolarını tatmin etmek için çarçur edilemez. Vatandaşın parası vatandaşa hizmet için kullanılmalıdır. Bu sebeple işten çıkarılan işçilerimiz için mahkeme heyeti tarafından uygun görülen tazminat tutarlarının bu keyfi kararları alan CHP'li yöneticiler tarafından ödenmesi için de hukuk mücadelesi başlatacağız. Geçmişte vuku bulan benzer olaylarda hem yerel mahkemelerin hem de anayasa mahkemesinin bu yönde verilmiş emsal kararları mevcut. Bu da demek oluyor ki o mücadeleyi de kazanacağız.

Altında rekor üstüne rekor! Altında rekor üstüne rekor!

Buradan tüm kamuoyuna diyorum ki İş Mahkemesi, yapılan bu zulüm karşısında şu anda 2 arkadaşımıza da kıdem ve diğer tüm yasal alacakları hariç olmak üzere 9 maaş tazminata hükmetmiştir. Bunun ortalama mali yükü yine dediğim gibi tüm kıdem, ihbar, fazla çalışma ve mesai ücretleri hariç olmak üzere işçi başına 400-500 bin lira arasında bu keyfiyet için mali bir yük demektir. 200 arkadaşımızın neredeyse tamamı bu davaları açmış ve açmaktadır. Bu hukuk mücadelesinin sonunda Yunusemre Belediyesinin kasasından ortalama 100 milyon lira gibi astronomik bir ücretin çıkması demektir. Yine dediğim gibi milletimizin helal vergileriyle yine kendisine hizmet edilmesi için aktarılan bu paraların Chp’li belediye başkanı ve ekbinin siyasi arzularının gerçekleştirmelerine müsade etmeyeceğiz. Daha önce söylediğim gibi bu keyfiyetlerin olmaması adına ilgili içtihatlar mevcut. Partimizin hukukçuları bu konuda çalışma yapmaktadır ve bu tazminatların son kuruşuna kadar ilgili yetkililere rücu etmesi adına bütün hukuki adımları atacağız. " dedi.

Editör: İclal Çiçek