Vatan için canını ortaya koyan gazilerimiz hatırlanmak istiyor Vatan için canını ortaya koyan gazilerimiz hatırlanmak istiyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Milli mücadele yolunda ilk adım 19 Mayıs 1919 sabahı Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a ayak basması ile atılmıştır. Zorlu ama inançlı bir mücadelenin ardından 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz ve nihayet 30 Ağustos günü Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde kazanılan büyük zaferle sonuçlanmıştır. Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki kahraman ordumuz, milli mücadelemizi zaferle taçlandırmıştır. Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında kahraman atalarımız, eşsiz kahramanlıklarla bu büyük zaferi kazanmış ve bu cennet vatanı bizlere emanet etmiştir.

30 Ağustos 1922 sadece bir tarih değil, aynı zamanda bir milletin yeniden doğuşudur. 30 Ağustos tarihi, milletimizin birlik ve beraberliğinin önünde hiçbir gücün duramayacağının kanıtı ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolun yapı taşıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan bu büyük zafer, bizlere bağımsızlığımızın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır. Millet olarak ortak gayemiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sonsuza kadar sahip çıkmak; çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyetini sonsuza kadar korumaktır.

Şanlı zaferimizin 102’nci yıl dönümünde başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

Editör: İclal Çiçek