Özgür Özel'den Demirtaş'a ziyaret: "Bana bir çağrı metni ulaştırdı" Özgür Özel'den Demirtaş'a ziyaret: "Bana bir çağrı metni ulaştırdı"

Haber: Murat Yalçın 
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısında önemli bir konu masaya yatırıldı. Daha önce belediye meclisinde alınan kararla Sokak Hayvanları Komisyonu kurulmuştu.
Bu ay komisyonun ilk toplantısında alınan kararlar Uğru Doğan tarafından mecliste okundu. 
Komisyon Başkanı Uğur Doğan şu açıklamayı yaptı: 
Büyükşehir Belediye Meclisimizin 11.06.2024 tarihli toplantısında tetkik ve rapora bağlanmak üzere komisyonumuza havale edilen 338 sayılı Meclis Kararı okundu.
Sokak Hayvanları Komisyonu’nun 27.05.2024 tarihli ve 1 sayılı “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezinin 08.05.2024 tarihli ve Halk Sağlığı, Hayvan Hakları ve Politikaları konu başlığıyla tüm belediye başkanlarına gönderilen genelge doğrultusunda politikaların belirlenmesi ve bu konuda alt yapı çalışmalarının başlatılması için sokak hayvanları komisyonunun görevlendirilmesi talebi” ile ilgili raporu komisyonumuzca incelenmiştir.
01.07.2027 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda Büyükşehir Belediye Başkanımızın Eşi Nurcan ZEYREK, Manisa CHP İl Başkan Yardımcısı Dilek ÖĞREN, Manisa Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ergin ÇABUK, Hayvanları Koruma Derneği – HAKDEM Başkanı Reyhan ELBİRLİLER, Başkan Yardımcısı Gizem Satıoğlu ÖCMENLER, Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Erhan İNCE, şube müdürleri ve sayın komisyon üyelerinin katılımları ile gerçekleşen toplantıda; Genel değerlendirme yapılarak ardından araçla Yunusemre Belediyesi tarafından inşaatı devam eden sahipsiz hayvanlar tedavi, bakım ve rehabilitasyon merkezi projesi yerinde incelenerek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 
Ardından tekrar encümen salonunda yapılan değerlendirme toplantısında öncelikli olarak ele alınması gereken aşağıdaki konular saptandı;
Veteriner İşleri Halk Sağlığı Dairesi Başkanlığı’nın kurulması.
Nüfusu  25.000 ‘ in altında olan ve bakım evi olmayan ilçelerde Gezici Hayvan Bakım Ve Tedavi Aracı (VETBÜS) Projesi kapsamında sahipsiz hayvanlara sağlık taraması, aşılama programı, iç-dış paraziter ile mikroçip uygulaması projesinin hayata geçirilmesi.
Uluslararası standartlarda hayvan hastanesi kurulması.  
Verilmesi planlanacak hizmetlerin etkili, eş zamanlı ve bütüncül olabilmesi açısından “Kısırlaştırma Seferberliği” kapsamında Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyeleri arasında sahipsiz hayvan nüfusunun kontrol altına alınması ve rehabilitasyonu konularını görüşmek üzere ilçe belediyelerinin konuyla ilgili yetkililerinin bir sonraki komisyon toplantısına davet edilmesi ve komisyon çalışmalarının devamı komisyonumuzca uygun görülmüştür.
Bu hususta karar almak üzere iş bu raporumuzun meclis başkanlığına arzına karar verilmiştir.
MECLİSTEN OY BİRLİĞİYLE ONAY 
Manisa Büyükşehir Meclisi, komisyonun tüm maddelerini oy birliğiyle onayladı. Kısırlaştırma seferberliğinin başlamasıyla Manisa’daki sokak hayvanları sorununun birkaç yıl içinde en aza indirilmesi hedefleniyor.   


 

Editör: Murat Yalçın